Dataräddning

 
 
 
 
 

Dataräddning

Oops…! Datorn har åkt i golvet. Vill inte starta. Vägrar att vara med längre. Vi hjälper dig att hitta alla ”ettor och nollor” igen och återskapar dina förlorade datafiler. Vi hanterar såväl mjukvaruproblem som utför reparationer på hårddiskar. Med vår moderna utrustning går det dessutom mycket snabbt att återskapa förlorade filer.

08 400 117 26 (Vi svarar dygnet runt)
Kontakt@mindatorsupport.se

 
 
 

Detta hjälper vi ofta till med kring dataräddning

- Hämta ut data från en fysiskt skadad hårddisk som exempelvis ramlat i golvet.
- Du kan inte se din hårddisk även fast du anslutit den, oftast beror det på ett partitionsfel.
- Återskapa data från en formaterad hårddisk.
- Hämta ut raderade bilder från en telefon eller surfplatta.
- Avancerad dataåterskapning på en hårddisk med hårdvarufel, exempelvis ett trasigt läsarhuvud eller repor på hårddiskskivan mm.
- Förebyggande åtgärder för att undvika att data försvinner.

 
 
 

Du får hjälp fortare med dataräddning om du själv lämnar in din utrustning

Vi finns tillgängliga på besöksadressen måndag - torsdag 08.00-17.00, samt fredagar 09.00-16.00.
Min Datorsupport AB
Strandbergsgatan 61 (3tr)
112 51 Stockholm

 
 
 

Boka tid för att få hjälp att återskapa data

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång på plats av din hårddisk får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja hjälper vi dig omgående, är det omfattande tar vi med din utrustning till vårt labb.

 
 
 

Bokningsinstruktion i 3 enkla steg

1. Välj dag och tid i bokningsformuläret nedan, klicka sen på "Continue".
2. Fyll i dina uppgifter, klicka sen på "Done".
3. Vänta tills bekräftelsesidan visas (5 - 30 sekunder), sen är det klart 🙂

 
 

Så tycker våra kunder om den dataräddning vi utfört:

 

Lisa Jönsson berättar om den dataräddning vi hjälpte henne med::
"Tack för att ni hjälpte mig återskapa en viktig mapp jag råkade ta bort!"

 

Jonas Jönsson berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Proffsig dataräddning och snabbt gick det."

 

Claes Ingemarsson berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Min datorsupport hjälpte mig att återskapa alla bilder som försvunnit från en hårddisk som gått i golvet, jättenöjd!"

 

Harald Fritch berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Supernöjd och bra service!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våra löften

Så här fungerar det när du anlitar oss på Min Datorsupport

 
 

Felsökning
 

Kostnadsfri felsökning vid vårt första möte

Vid ett första besök på ditt företag eller hemma hos dig gör vi en kostnadsfri felsökning av din dator och din IT-utrustning. För att kunna ge dig den hjälp du förväntar dig går vi tillsammans igenom dina önskemål och behov.
Efter genomförd felsökning ger vi förslag till åtgärder på din dator och/eller övrig IT-utrustning. Kostnadsfria första-besök erbjuder vi nya kunder inom en fyramilsradie från centrala Stockholm.

 
 
 
 

Fasta priser
 

Fasta priser – tacka ja eller nej till kostnadsförslag

Efter felsökning och genomgång av din utrustning ger vi dig en fast kostnad för att åtgärda det som krävs för att din utrustning ska fungera bra. Tackar du nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja till vårt förslag åtgärdar vi felen direkt på plats. Minimipriset för besök och, av dig accepterad, åtgärd är 1.600:- exkl moms (2.000:- inkl moms). För privatperson blir kostnaden 1000:- efter RUT-avdrag. Vid mer omfattande och svårberäknade arbetsinsatser använder vi oss av timdebitering.

 
 
 
 

Kundgaranti
 

Garanti – du ska vara full ut nöjd

Vi på Min Datorsupport erbjuder alltid Nöjd-Kund-Garanti på arbeten vi utför. Kan vi inte åtgärda något alls av de fel vi hittar på din dator eller utrustning behöver du inte betala för vårt besök. Vi kan dock inte lämna garantier på arbeten vi utfört (normalt i branschen) eftersom till exempel en automatisk uppgradering eller andra åtgärder på din dator utanför vår kontroll kan påverka funktionen på ett sätt som vi inte kan ta ansvar för. Fråga oss så berättar vi mer!

 
 
 
 

rut-rit-avdrag
 

RUT-avdrag – halva kostnaden för privatperson

Som privatperson har du enligt skatteverkets regler möjlighet att dra av 50 procent på arbetskostnaden för IT-Support. Maxbeloppet för dig under 65 år är 25.000 kr avdrag per år och för dig över 65 år 50.000 kr. Som kund ansvarar du själv för att du har rätt att använda RUT-avdrag och inte begär avdrag för högre belopp än maxbeloppet. Fråga oss om du känner dig osäker på hur det fungerar med RUT.

 
 
 
 

rut-rit-avdrag
 

Vi återvinner dina gamla datorer – gratis

När du anlitar oss på Min Datorsupport hjälper vi dig även, helt utan kostnad, att skrota och återvinna dina gamla datorer. Givetvis ser vi till att radera/förstöra alla filer och all information innan datorn lämnas till återvinning. För oss är det en självklar service till våra kunder – och du slipper ägna tid åt att på ett bra och tryggt sätt bli av med din uttjänta utrustning. Dessutom slipper du att ha gamla datorer liggandes hemma eller på kontoret. Skönt!

 
 
 
 

rut-rit-avdrag 

Våra löften är viktiga – för oss och för dig

Vi gör inte bara ett bra jobb med dina datorer och din utrustning. Vi vill också göra ett bra och personligt jobb gentemot dig som kund. Därför är våra erbjudanden kring fasta priser, felsökning och garanti viktiga. Det ska vara lätt och tryggt att anlita oss. Vi arbetar metodiskt, är tydliga med hur vi arbetar och med vad vi lovar och utför. Hos oss på Min Datorsupport får du även hjälp av en och samma IT-tekninker, vilket är en bra och praktiskt för dig som kund.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toppbetyg

Vi på Min Datorsupport AB kan stolt berätta att vi har fått toppbetyg av våra kunder. Våra IT-Tekniker sätter alltid kundens önskemål i fokus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se fler kundbetyg nedan

 

Eric Klasson uppskattar oss för hjälpen med hans Mac datorer
Nu är mina Mac datorer nyinstallerad med nyaste OS X, tack så mycket för hjälpen med den Macsupport ni utfört på mina Mac datorer. Ni hade en väldigt trevlig och hjälpsam...
Är du som Eric Klasson i behov av Macsupport för dina mac datorer? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din Mac.
Läs mer
Tage Johansson rekommenderar oss som PC Support
Tack för hjälpen med att installera om Windows, fantastisk PCsupport fick jag och nu kan jag äntligen börja använda datorn igen efter att den har varit mycket långsam. Han som...
Är du som Tage Johansson i behov av PC Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din PC.
Läs mer
Anna Persson rekommenderar oss när det gäller virusrensning
Tack för hjälp med att köra en riktig virusrensning på datorn. Nu fungerar den äntligen efter er virusrensningsom som ni genomförde och den går inte långsamt längre. Jag är evigt...
Är du som Anna Persson i behov av virusrensning? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din dator.
Läs mer
Lisa Wester gillar vårt arbete gällande en säkerhetskopia på bilder
Tack för hjälpen med att skapa en säkerhetskopia på mina bilder och alla viktiga jobbdokument. Jättebra service och ni visade pedagogiskt hur jag ska hantera min backup....
Är du som Lisa Wester i behov av att skapa en säkerhetskopia? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring backup.
Läs mer
Frank Ros rekommenderar oss för hjälpen med sitt hemnätverk
Tack för hjälpen med mitt hemnätverk! Nu fungerar mitt trådlösa nätverk och jag kan komma ut på internet med dator, telefon och surfplatta. Att det kan vara så enkelt att...
Är du som Frank Ros i behov av hjälp med ditt hemnätverk? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring ditt hemnätverk.
Läs mer
Lena Andersson fick hjälp med att konvertera VHS till DVD
Är jättenöjd med både support och bemötande. Som 55+ så behövde jag hjälp från någon som kan konvertera VHS till DVD skiva, så att gamla filmer blir bevarade. Rekommenderar andra att få hjälp av...
Är du som Lena Andersson i behov av att konvertera VHS till DVD? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring dina gamla VHS filmer.
Läs mer
Bruno Gustavsson rekommenderar oss gällande hjälp med en trög dator
Jag har haft min PC under många år och helt plötsligt har jag fått en trög dator, som tur var slapp jag ominstallera windows då MinDatorSupport.se hjälpte mig lösa felet....
Är du som Bruno Gustavsson i behov av att snabba upp en trög dator? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din tröga dator.
Läs mer
Anette Pettersson rekommenderar oss som support för epost
Vad skönt det är att det finns människor som kan det här med datorer. Jag fick epost Support av en IT-kille som var här. Han hjälpte mig att få min Gmailadress att...
Är du som Anette Pettersson i behov av epost Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din epost.
Läs mer
Chandra Westerlund rekommenderar oss vid hjälp av en smarttelefon
Jag hade precis införskaffat mig en ny smarttelefon. Jag fick support av en IT-Tekniker som heter Emil som jag rekommenderar andra att ta hjälp av....
Är du som Chandra Westerlund i behov av hjälp med din smarttelefon eller surfplatta? Klicka på länken och boka gratis rådgivning.
Läs mer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Information om hårddiskar och datalagring

Information sparas på en hårddisk i form av nord- eller sydpolarisering av oxidskiktet på skivan, vilket tolkas som ettor eller nollor. För att informationen ska bli lättare att behandla har skivan getts en struktur genom att den är uppdelad i spår, sektorer och cylindrar. Spår är som en cirkel som motsvarar ett varv på skivan. Spår är indelade i ett antal områden, vilka kallas sektorer.


Cylindrar finns på hårddiskar som består av flera parallella skivor och utgörs av spår som ligger under varandra. Cylindrar sparar tid genom att skriv- och läshuvudena inte behöver röra sig lika mycket över skivan när informationen lagras i cylindrar.


Ett skriv- och läshuvud finns i datorn, precis som i en vanlig bandspelare. Detta sitter på en arm och rör sig blixtsnabbt fram och tillbaka över den snurrande skivan. Tillverkarna av hårddiskar strävar efter att skriv- och läshuvudena ska ligga så tätt inpå skivan som möjligt. Idag är avståndet mellan skivans yta och skriv- och läshuvud 0,3–0,6 mikrometer. Med anledning av detta krävs att hårddisken ligger i en steril och skyddad miljö.