Så sätter du upp ett WiFi nätverk hemma – Min Datorsupport

Har du långtsamt wifi och därför behöver du sätta upp ett nytt nätverk med wifi hemma? Att skapa ett wifi-nätverk hemma kan vara krångligt och om man inte är en van användare av datorer och allmän teknik kan uppgiften lätt kännas överväldigande. Många väljer att anlita ett företag, som Min Datorsupport, för att sätta upp wifi-nätverket hemma och även vid eventuella problem. På så sätt kan man både spara tid och undvika frustrationen som kan uppstå om något går fel och du får ett långsamt wifi.
 


 
Välkommen att ringa, mejla eller att boka tid nu direkt och få proffshjälp av våra nätverkstekniker.
08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se 

Informationsfilm om hur du får hjälp med ditt WiFi nätverk hemma eller på kontoret.

 

Steg 1: Köpa router till ditt WiFi nätverk hemma

Det första man behöver göra för att starta upp sitt WiFi nätverk hemma är att investera i rätt hårdvara. De flesta hemnätverk är idag byggda kring en trådlös router med wifi-signal. Denna trådlösa router kopplas in till internet med en LAN-kabel, alltså en vanlig internetkabel. Det finns flera olika varianter, ofta är den största skillnaden hur stor räckvidd wifi-signalen har, räckvidden kan påverka om det går långsamt eller inte.

Om du är osäker på vilken trådlös router som passar bäst för just ditt WiFi nätverk hemma kan vi på Min Datorsupport hjälpa dig. Då behöver du inte läsa in dig på alla olika routrar och vilken som ger dig bäst valuta för pengarna, det kan vi fundera på åt dig. Då sparar du tid och kan också spara pengar genom att köpa precis rätt router direkt.

Steg 2: Att koppla in wifi-nätverk hemma

Eftersom det finns så många olika varianter av routrar är det svårt att ge generella instruktioner som gäller för samtliga modeller. Det bästa tips vi på Min Datorsupport kan ge är att läsa instruktionerna för att vara säker på vad som gäller för just din router. För de flesta nya routrar gäller att ett nytt trådlöst nätverk dyker upp när man kopplar in routern för första gången. Det är viktigt att tänka på routerns placering. För att maximera routerns räckvidd bör denna kopplas in i en central del av huset. Kom också ihåg att betongväggar och kakel är sådant material som kan försämra signalstyrkan avsevärt.

Det trådlösa nätverkets namn och lösenord hittar du i regel tryckt på en plastlapp på baksidan av routern. Kontrollera att det nya nätverkets namn stämmer överens med namnet på routern. Antingen kan det stå “WiFi Name”, “SSID” eller någon variant av dessa.

Steg 3: Om problem med router, wifi eller nätverket uppstår

Förhoppningsvis är det så enkelt att det bara är att skriva in lösenordet till nätverket och därefter börja surfa. Tyvärr så finns det många potentiella problem som kan uppstå. Dels kan Mac och Windows agera på olika sätt, och dessutom finns det många inställningar att ta hänsyn till.

Om du vill vara säker på att du maximerar din anslutnings uppkopplingshastighet och slipper långsamt wifi så rekommenderar vi dig att anlita någon att koppla in din router. Vi på Min Datorsupport är experter på att koppla in och sätta upp wifi-nätverk.

Slipp ett långsamt wifi hemma med hjälp från Min Datorsupport

Oavsett om du ska koppla in router och skapa ett hemnätverk för första gången eller om du helt enkelt upplever problem med din nuvarande lösning går långsamt finns vi på Min Datorsupport här för dig. Utöver hjälp med routrar och långsamt wifi kan vi också hjälpa dig med din telefon och surfplatta, antivirusprogram och data-backup, och mer! Våra kunder uppskattar vår service och ger oss ofta högsta betyg. En av anledningarna kan vara att det alltid är samma IT-tekniker som kommer hem till dig och hjälper dig.

långsamt wifi

Vi finns i Stockholm och kan hjälpa dig med det mesta inom hemelektronik och internet. Kontakta oss idag via telefon, email eller via bokningsformuläret nedan. Du kan också kontakta oss på Facebook.

Varmt välkommen till Min Datorsupport!