dra nätverkskabel

Dra en nätverkskabel – Det finns inga genvägar till ett stabilt nätverk

Att dra en nätverkskabel fram till sin nätverksutrustning är mycket viktigt vid nätverksinstallationer. Våra erfarna nätverkstekniker har fått toppbetyg av våra kunder när vi hjälpt dem med hela kedjan från att dra nätverkskabel till att installera stabila och säkra nätverk.


Boka tid nedan för hjälp att dra nätverkskabel, vi tar endast 575 kr i timmen med RUT, eller 920 kr i timmen för företag.

bokatid

08 400 117 26 (Vi svarar dygnet runt)
Kontakt@mindatorsupport.se

Dra en nätverkskabel – Det finns inga genvägar till ett stabilt nätverk

Dra en nätverkskabel är allt annat än ovanligt för att förbättra nätverket i hemmet eller på företaget. Vidare har det tagits fram en uppsjö redskap för att man skall kunna nå full hastighet och stabilitet oavsett var man befinner sig i sitt hem eller i sina företagslokaler. I teorin är detta beundransvärt och begripligt. Samtidigt är det svårt att nå önskat resultat oavsett användning av homeplugs eller extenders. För att gå till botten med vad som krävs för att ha bra nätverkstillgång får man titta på några tekniska aspekter som kan vara svåra att utreda. För den som inte har någon insikt i vad homeplugs är, kan det sammanfattas som ett sätt att använda elnätet i bostaden för att skicka information. Elkablarna är kort sagt en ersättare för en vanlig ethernetkabel, dock medför detta problem med att nätverket blir ostabilt, samt låga hastigheter i Mbit. Samma sak gäller för repeaters som trådlöst förlänger ditt nätverk och orsakar störningar för dig. Detta är utrustning som nätverkstekniker alltid undviker att använda.

En av utmaningarna med homeplugs är att man inte nödvändigtvis får tillgång till den bandbred nätverket egentligen har. Detta kan bero på olika saker. Effekten av att ha sämre effekt är att hastigheten sjunker samt att fördröjningen ökar. Spelar man online eller ser streamar film uppstår ofta problem. Dock skall sägas att det för vissa fungerar både snabbt och bra.

Dra en nätverkskabel

Att använda sig av wifi är ofta optimalt för den som vill ha enkel och snabb access överallt i bostaden eller i sina företagslokaler. Det är dock en teknik som inte går att utnyttja överallt. I större hus eller bostäder med solida väggar kan signalen drastiskt bromsas upp. Detta är en av orsakerna som kan ligga bakom att allt fler söker nya sätt att förbättra nätverket.

Sammantaget finns det egentligen bara ett sätt att få bra och stabil internetaccess i hemmet eller i dina företagslokaler. Det handlar om att en dra nätverkskabel i huset eller att dra nätverkskabel i företagets lokaler och att installera accesspunkter. På detta vis får man tillgång till en oförändrad hastighet, bandbredd och har ingen begränsning i ditt nätverk. Att dra nätverkskablar kan vara betungande beroende på hur fastigheten ser ut när du ska installera trådlöst bredband, men en bra investering för framtiden, samt så slipper du strul i ditt nätverk. För en stabil funktion är nätverkskabel med accesspunkter bäst helt enkelt!

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp med att dra en nätverkskabel? Anlita en nätverkstekniker via Min Datorsupport. Vi hjälper dig gärna med att dra en nätverkskabel, val av rätt nätverksutrustning och installation.

Boka tid

– När vi hjälper dig med installation av nätverkskabel så genomför vi installationen direkt vid besöket. Är arbetet mer än en dags arbete kan vi lämna en offert först.

– Vi tar endast 575 kr i timmen efter RUT eller 920 kr exkl. moms per timme för företag.

– Våra installatörer arbetar dedikerat med installation av nätverkskabel och installation av nätverksuttag, så du är i trygga händer.

bokatid

Krångligt att boka tid för hjälp att dra en nätverkskabel?

Ring eller mejla oss istället så får du snabb hjälp.

08 400 117 26

Kontakt@mindatorsupport.se