Vi har fiber men wifi når inte ut överallt i huset

Vi har fiber men wifi når inte ut överallt i huset

Drömmen om fiber har blivit verklighet för allt fler. Villagator såväl som hyresbostäder har under senare år fått internet med fiber. Hastigheten och den stabilitet som finns med fiber är svår att överträffa. Vidare finns ytterligare stort utrymme i kablarna för att i framtiden kunna komplettera med tekniska funktioner. Att ha fiber innebär dock inte att man per definition får snabbt WiFi överallt i bostaden. Internethastigheten via fiber är en sak, Wifi från router till enhet är en helt annan fråga och WiFi når inte ut överallt blir då fortfarande ett problem.

bokatid

Få WiFi i hela huset

För den som inte har ett tekniskt intresse kan det kännas konstigt att man inte kan garanteras snabbare WiFi överallt i huset när man har fiber draget till bostaden. Faktum är att man har full hastighet via nätverkskabel men att hastigheten via wifi är begränsad av såväl router som hinder för signalen. Det finns många sätt att förstärka sin wifi signal men detta har ingenting med den egentliga hastigheten att göra. För att se vilken reell hastighet man har, bör man använda nätverkskabel och göra en mätning. Efter detta görs en mätning via wifi för att se vilken hastighet du får ut och då vilken skillnad du har via kabel respektive wifi. Är hastigheten för låg eller ostabil behöver accesspunkter installeras för att stärka upp ditt wifi.

WiFi når inte ut överallt är ett vanligt problem. Är man intresserad av att ha full hastighet och stabilitet överallt är det nätverkskablar och accesspunkter som behövs. Det finns ingen annan genväg som i dagsläget kan ge samma stabilitet och obegränsad bandbredd som detta. Många försöker med dyra Meshnätverk, men att dra nätverkskabel till accesspunkter är det som behöver göras ifall du vill ha stabilt och snabbt wifi. Att dra kablar kan man ofta få hjälp med av proffs, men det går också att utföra själv för den som vill sätta sig in i hur det hela fungerar. Exempel på situationer där man behöver dra nätverkskablar kan också vara vid användning av teknik som inte tillåter wifikontakt. En del tv boxar har dessa begränsningar och kräver ethernetkabel för att fungera som tänkt. Ytterligare situationer är om man har betongväggar som hindrar wifisignalen från att nå fram. En minskad hastighet är då vanligt att uppleva. Likaså en instabil kontakt där man från tid till annan tappar sin anslutning.

Förläng wifi räckvidd – Stabilt internet via ethernetkabel

För tillfälliga behov kan det vara svårt att motivera arbetet som krävs för att dra nätverkskabel. Samtidigt är det sällan man bara har ett tillfälligt behov av internet i delar av bostaden. Att dra nätverkskabel och sätta upp accesspunkter är självklart så fort man tror sig ha behov av internet i ett rum som annars inte har signal. Det innebär att man får valuta för fiberkostnaden.

Boka tid och få hjälp att dra nätverkskabel och installation av korrekt utrustning

Behöver du hjälp med ovanstående? Min Datorsupports nätverkstekniker hjälper dig gärna med både kabeldragning och val av rätt nätverksutrustning, samt hjälp med att installera nätverk i huset såklart.

Boka tid för hjälp med bredband

  • Kostnadsfria förstamöten erbjuds till kunder inom en fyramilsradie från centrala Stockholm, där du även erhåller en offert.
  • Efter en ingående genomgång av ditt nätverk på plats presenteras du för åtgärdsförslag och tillhörande kostnadsuppskattning.
  • Vår nätverkspersonal besitter minst 10 års erfarenhet inom nätverk och WiFi.
bokatid

Krångligt att boka tid?

Ring eller mejla oss istället.

08 400 117 26

Kontakt@mindatorsupport.se