Dra nätverkskabel i hus

Efter att ha köpt ny teknisk utrustning till din bostad behöver du alltid gå igenom processen att installera den. Att dra nätverkskabel i hus och installera nya enheter är dock någonting som vissa gillar att sysselsätta sig med. Det finns dock även de som upplever detta som jobbigt och mycket tidsödande, och som bara vill få det överstökat snarast möjligt. Om du tillhör denna kategori, eller kanske är rädd för att råka skada utrustningen i samband med installationen, kan våra nätverkstekniker hjälpa dig att dra nätverkskabel i ditt hus till accesspunkter och annan utrustning.
Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

Bra villkor vid hjälp att dra nätverkskabel
- Vi erbjuder kostnadsfria besök hos dig och felsöker gratis ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt trådade nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med oss all nätverksutrustning och kablage.
 

Informationsfilm om hur vi hjälper dig dra nätverkskabel i ditt hus

 
Boka tid via knappen nedan för hjälp att dra nätverkskabel

 

Därför är det bättre att dra nätverkskabel i huset än att använda & Homeplugins och repeaters.

WiFi är en fantastisk teknik, därom råder det inte delade meningar. Det är svårt att inte bländas av den bekvämlighet som en trådlös nätverksanslutning ger till riktiga accesspunkter gentemot som många använder: Home Plugins och Repeaters mm som är undermåliga. Du kan streama video och surfa från din laptop eller mobila enhet så länge du befinner dig inom det trådlösa nätverkets räckvidd. Med det sagt, väljer många husägare fortfarande att dra nätverkskabel. Hur kommer det sig?

Faktum är att en trådad nätverkskabel till en accesspunkt för att skapa WiFi är helt överlägset. Fördelarna med moderna ethernetanslutningar är påtagliga. Man kan tycka vad man vill om de förhatliga kablarna.
 

Trådade nätverk är snabba och blir allt snabbare

Dagens trådade nätverk ger en betydligt högre hastighet. Om du vill kunna ladda ner stora filer, streama video eller spela datorspel (eller konsolspel för den delen) online, kan ingen repeater eller homeplugin mäta sig med en trådad anslutning till en riktig accesspunkt som sedan skapar ditt WiFi.

 
dra nätverkskabel i hus

 

Så installerar du en router och accesspunkter

För att få ut mesta möjliga av ett trådlöst nätverk är det inte bara viktigt att hastigheten är hög utan även att täckningen är god. Du kan förbättra ditt nätverks täckning genom att installera accesspunkter. Här går vi igenom hur du går tillväga för att installera accesspunkter och dra nätverkskabel i huset till dessa.
 

Steg 1: Installera routern

Det första steget i installationen av en accesspunkt är att installera en router. Detta förutsätter att du inte sedan tidigare har gjort detta.

För att installera din router, börjar du med att hitta en bra plats att placera denna utrustning på. Om din router är trådlös, bör den placeras på ett sätt som optimerar dess trådlösa signal.

Nästa steg är att ansluta routern till ett eluttag. Därefter kan du börja installera accesspunkter och annan kringutrustning samt dra nätverkskabel i ditt hus.
 

Steg 2: Installera en accesspunkt

Hitta en bra plats i bostaden för enheten. Om andra trådlösa enheter är anslutna till ditt hemmanätverk, till exempel din router, är det viktigt att du placerar accesspunkten på en plats där dess trådlösa signal kompletterar de andra accesspunkterna i nätverket.
 

Steg 3: Dra nätverkskabel i huset från routern till accesspunkterna

För bästa prestanda bör du dra nätverkskabel i ditt hus till såväl routern som dina accesspunkter. Detta gäller även om accesspunkterna potentiellt sett kan anslutas trådlöst till din router.

Med hjälp av nätverkskabel ansluter du din(a) accesspunkt(er) till routern. Kabeln ska pluggas in i en ledig LAN-port på routern samt i accesspunktens nätverksuttag. På så sätt ansluts accesspunkten till routerns lokala nätverk.

Därefter ansluter du din dator till routern med hjälp av ytterligare en nätverkskabel. Denna kabel ska anslutas till en av routerns LAN-portar samt i datorns nätverksport. Din dator kommer nu att anslutas till nätverket och kunna hantera såväl nätverket som accesspunkten.

Om ditt lokala nätverk ska anslutas till internet, vilket du troligtvis vill, drar du även en nätverkskabel från routern till ditt nätverksmodem/mediaomvandlare eller nätverksuttag i väggen.
 

Få hjälp med att dra nätverkskabel i hus och installera ditt trådlösa nätverk

Du är nu redo att konfigurera ditt nätverk och din(a) accesspunkt(er). Om du ändå känner att du vill ha hjälp med installationen och att dra nätverkskabel i ditt hus, kan du alltid kontakta oss för att säkerställa att din installation blir korrekt utförd och att du får ett snabbt och stabilt nätverk i din bostad.
Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med att installera nätverk hemma eller på kontoret. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet. Detta är en av flera anledningar till att vi har ett kundbetyg på 4,8 av 5,0 i Stockholms län.

 

Boka tid för att dra nätverkskabel i hus nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se