Så sätter du enklast upp ett hemnätverk – Min Datorsupport

Idag är det regel snarare än undantag att ha ett hemnätverk i sin bostad. De flesta vill ha internet hemma och fler och fler apparater utnyttjar internet. Idag finns det högtalare, datorer, tv-apparater och mer som kan koppla upp sig till internet. Därför är det naturligt att man vill ha ett smidigt hemnätverk. Det är dock svårare än man tror att sätta igång och bygga ihop ett modernt hemnätverk.
 

Vi får toppbetyg av våra kunder


 

Välkommen att ringa, mejla eller att boka tid nu direkt och få proffshjälp med ditt hemnätverk.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

 
boka tid
 
 

Informationsfilm om hur du får hjälp med ditt hemnätverk

 

 

Vad är ett hemnätverk?

Vad man menar med hemmanätverk kan skilja sig lite åt, men i regel pratar man om en samlad internetuppkoppling för många apparater i samma hem. Det finns några olika sätt som man kan koppla ihop sina apparater för att skapa ett modernt smart hem. När vi pratar om hemnätverk pratar vi inte om fildelning offline mellan datorer, utan om ett hemnätverk med internetåtkomst.

De vanligaste sättet att koppla ihop sina olika apparater med internetåtkomsten är wifi och ethernetkablar. Det finns fördelar med både alternativen, och det är helt upp till var och en vilket av dessa två alternativ man väljer.
hemnätverk
 

Skillnad mellan LAN och wifi

LAN är en förkortning och betyder Local Area Network. Denna typ av ihopkoppling innebär inte per automatik internetåtkomst, utan istället betyder det bara att man kopplar ihop flera apparater – ofta datorer – med hjälp av ethernet-kablar. Vill man att ens hemnätverk ska vara uppkopplat till internet kopplar man en av ethernetkablarna till en router som i sin tur är kopplad in i väggen.

Wifi är, som de flesta vet, ihopkoppling av flera apparater utan sladd trådlöst. Denna typ av hemnätverk kan vara svåra att ställa in. För att vara säker på att allting fungerar som det ska, och på bästa sätt möjligt, är det smart att ta hjälp av experthjälp.
 

Vilken utrustning ingår i ett hemnätverk?

Denna fråga är inte helt lätt att besvara. Framför allt beror detta på att det inte finns några bestämda sätt att koppla upp ett hemnätverk eller vad som ska ingå i det. Däremot är det lättare att besvara vilken utrustning som krävs för att sätta upp ett hemnätverk.

Till att börja med behövs internetåtkomst. Detta beställs ofta i samband med beställning av telefoni och/eller TV-åtkomst. Vi på Min Datorsupport besvarar gärna eventuella frågor du kan ha om hur du beställer internetåtkomst till ditt hemnätverk på enklaste sätt.

Efter själva internetåtkomsten är routern en av de viktigaste komponenterna i hemnätverket. Det finns många routrar att välja mellan, men det är viktigt att hitta rätt utrustning för just ditt nätverk och hem. På Min Datorsupport hjälper våra nätverkstekniker dig gärna med vilken router som passar ditt hemnätverk bäst.

Utöver internetåtkomst och router krävs givetvis någon apparat att koppla upp till hemnätverket. Idag finns det många typer av produkter som kan kopplas upp. Dessa produkter kan vara svåra att koppla upp eftersom de har så många inställningar och behöver ställas in precis rätt för att fungera som de ska. Sen är viss utrustning helt enkel för dålig för att klara jobbet att driva ett stabilt trådlöst nätverk.
 

Utrustning som är vanliga komponenter i ett hemnätverk

  • Ethernetkablar
  • Router
  • Accesspunkter
  • Dator
  • Wifi-extender & Mesh
  • (Ostabila, installerar vi inte)

  • Surfplatta
  • Mobiltelefon
  • TV-apparat
  • Skrivare

 

Tre anledningar till att anlita Min Datorsupport för att komma igång med ditt hemnätverk

Det är idag många som väljer att anlita någon för att starta igång hemnätverket första gången. Det finns flera anledningar till detta. Här listas tre vanliga anledningar.
 

1. Spara tid och energi

Att starta igång ett hemnätverk med all utrustning och alla apparater som behövs kan ta både tid och energi. Om något inte fungerar kan det vara svårt att veta vad det är som inte fungerar och det är också lätt att bli irriterad när installationen av hemnätverket inte går som det ska. Det slipper du om du anlitar Min Datorsupport för installation av ditt hemnätverk.
 

2. Få hemnätverket att fungera på bästa sätt direkt

När det kommer till internet och hemnätverk är det inte lätt att veta om man gör allting helt rätt. Problemet är att hemnätverket kan fungera lite grann, trots att man inte gör allt rätt. För att utnyttja produkternas maximala prestanda, exempelvis att få wifi-nätverket så snabbt som möjligt, krävs ofta experthjälp.
 

3. IT-support tillgänglig dygnet runt

Teknik fungerar tyvärr så att problem kan dyka upp till synes när som helst. Att anlita Min Datorsupport redan i första steget när hemnätverket ska sättas upp innebär att vi enkelt kan hjälpa dig via telefon eller mail eftersom vi vet hur vi har installerat apparaterna. Eftersom vi är tillgängliga dygnets alla timmar kan du vara trygg i valet att anlita oss för ditt hemnätverk.
 

Anlita Min Datorsupport för att få hjälp med ditt hemnätverk

Vi finns belägna i Stockholm och är tillgängliga dygnet runt via telefon 08 400 117 26. Låt oss hjälpa dig för att vara säker på att allting blir rätt med ditt hemnätverk. Du når oss enkelt via telefon, mail och vårt kontaktformulär här på vår hemsida. Självklart finns Min Datorsupport också på Facebook.

Varmt välkommen till oss på Min Datorsupport!