Trådlöst WiFi hemma

Vill du ha trådlöst WiFi hemma men är osäker på hur du installerar ett sådant? Låt oss då guida dig genom denna process genom att förklara vilka tekniker som finns tillgängliga! Du vet väl också att du kan få hjälp av oss med trådlöst WiFi hemma? Kontakta oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig!

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

 
Boka tid nedan och få hjälp att installera trådlöst WiFi hemma
 
boka tid
 
Bra villkor när du anlitar en nätverkstekniker hos oss
- Vi erbjuder gratis besök hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
 
trådlöst wifi hemma
 

WiFi-extenders: Billiga och enkla, men du får vad du betalar för

Det kanske enklaste sättet att förlänga WiFi-signalen och få ett utökat trådlöst nätverk hemma är att använda sig av en eller flera WiFi-extenders. En WiFi-extender är en liten enhet som du ansluter till eluttaget och sedan konfigurerar för att upprepa din routers trådlösa signal. Dessa enheter kan vara en bra lösning om du inte behöver särskilt mycket bandbredd. Detta gäller i synnerhet om ditt nätverk är äldre eller har en långsam hastighet med begränsad bandbredd från internetleverantören.

Om du har en bredbandshastighet som uppgår till cirka 50 Mbps eller mer, är dock en WiFi-extender sällan den bästa lösningen utan snarare en tillfällig sådan. En bättre och mer hållbar lösning är att via kabel från din router ansluta accesspunkter till ditt trådlösa nätverk. Du får då en betydligt mer stabil anslutning mellan dina accesspunkter och din router.

Vi kan hjälpa dig med att sätta upp ett trådlöst WiFi hemma, komplett med accesspunkter som ansluts via nätverkskabel. Kontakta oss gärna för mer information om detta.

 

Trådade accesspunkter: Den bästa och mest stabila lösningen

Det överlägset bästa sättet att få ett välpresterande nätverk i en större bostad är att använda sig av trådlösa accesspunkter runtom i bostaden när du ska installera nätverk hemma. Beroende på ditt behov och din budget, kan du antingen införskaffa dedikerade accesspunkter eller använda en gammal router som accesspunkt. Med hjälp av accesspunkter kan du bygga upp ett välorganiserat nätverk av enheter som kommunicerar med din router och förser alla dina enheter med trådlöst WiFi hemma.

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att få hjälp med att sätta upp ett välpresterande nät av accesspunkter i din bostad.

 

Trådlöst WiFi hemma - Att använda en router som accesspunkt

De flesta av oss har en gammal router liggandes någonstans i bostaden. De flesta av dessa kan faktiskt användas som trådlösa accesspunkter i ett trådlöst WiFi hemma. Detta genom att du ansluter routerns LAN-port till din primära router. Vissa routrar, till exempel Apples Airport-routrar, har även ett inbyggt bridge-läge med vilket du kan ansluta en sådan router som accesspunkt via WAN-porten på din primära Apple-router.

Vi rekommenderar att du införskaffar dedikerade accesspunkter. Att återanvända en äldre router kan dock vara användbart om du saknar budget för detta ändamål. En dedikerad accesspunkt har nämligen vanligtvis en högre prislapp än en vanlig router för konsumentbruk. Det finns dock även ett antal billigare alternativ på marknaden, så om du inte redan äger en extra router, bör du troligtvis inte införskaffa en ny sådan för att använda som accesspunkt i ett trådlöst WiFi hemma.

 

Att skapa ett nätverk av accesspunkter

Om du har möjlighet att lägga ner tid och pengar på att skapa ett nätverk av accesspunkter, är det den lösning som vi föredrar och rekommenderar. Du kan på så vis dra trådad nätverkskabel genom din bostad och sätta upp flera accesspunkter runtom i bostaden.

En lösning av detta slag kan administreras från en skild plats. Detta är den bästa lösningen om du vill hantera WiFi-kanalerna på ett optimalt sätt och därmed undvika att de olika enheterna stör varandra. Fram tills nyligen var det ett kostsamt alternativ att skapa ett nätverk av accesspunkter för att åstadkomma ett välpresterande trådlöst WiFi hemma. Detta då de tidigare främst har marknadsförts till större företag, men idag finns ett antal prisvärda alternativ på marknaden.
 
trådlöst wifi hemma
 

Avslutande tankar om att skapa ett trådlöst WiFi hemma

Nyckeln till en framgångsrik lösning som passar dina behov är att välja det alternativ som passar bäst för just dig. Att välja en helt trådad lösning utan trådlös funktionalitet är sällan ett alternativ idag. Detta då flera av dina enheter sannolikt kan anslutas trådlöst till ditt nätverk. Därför bör du snarare överväga att införskaffa utrustning för att sätta upp ett trådlöst nätverk.

Om du bor i en väldigt liten bostad kan det räcka med att ansluta en WiFi-router till ditt bredbandsmodem eller bredbandsuttag. Detta är dock endast ett gångbart alternativ i undantagsfall. I de allra flesta bostäder med mer än ett fåtal rum behöver du förlänga och förstärka WiFi-signalen.

Detta gör du förslagsvis genom att sätta upp ett antal trådade accesspunkter i bostaden. Ett nätverk av sådana enheter som ansluts via nätverkskabel till din router kan hjälpa dig att erhålla den prestanda som du eftersträvar. Att använda sig av trådade accesspunkter är den lösning som vi rekommenderar framför trådlöst ansluten nätverksutrustning. Detta med anledning av den ökade stabilitet och prestanda som trådade anslutning erbjuder.

Vi har den kompetens som krävs för att sätta upp ett välfungerande WiFi i en bostad, så kontakta gärna våra nätverkstekniker för att få hjälp med detta!
 

Informationsfilm om hur vi hjälper dig med ditt trådlösa WiFi hemma

 

Förstärka WiFi signal hemma med hjälp av oss på Min Datorsupport

Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med optimering och installation av trådlöst wifi hemma. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet.

 

Vi får toppbetyg av våra kunder

Vi är stolta över att ha fått kundbetyget 4,8 av 5,0 i över 100 st oberoende rekommendationer från Reco.

 


 

Boka en tid med oss nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. 
 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se