Hittar inte trådlöst nätverk? Vi hjälper dig installera trådlöst nätverk med hög stabilitet

Idag är det snarare regel än undantag att ha ett trådlöst nätverk i sin bostad. Det innebär stora möjligheter att kunna koppla upp en rad olika typer av apparater som kan “prata” med varandra. Men med avancerad teknik kan också problem uppstå, något som många av oss någon gång har blivit smärtsamt medvetna om.

 
Välkommen att ringa, mejla eller att boka tid nu direkt och få proffshjälp.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se 

installera trådlöst nätverk

Tre knep att testa när du inte hittar ditt trådlösa nätverk

När ens trådlösa nätverk krånglar kan man lätt bli irriterad. Det kan ta både tid och energi att lösa nätverksproblemen. Ofta är det bara mindre problem som uppstår, som lyckligtvis ofta också är lätta att lösa. I denna text kommer vi berätta om de enkla knep man kan testa när ens trådlösa nätverk inte dyker upp bland tillgängliga nätverk på sin dator.

1. Kontrollera det trådlösa nätverkets router

Routern är hjärtat i det trådlösa nätverket. Fungerar inte routern fungerar i regel inte det trådlösa nätverket över huvud taget, vilket gör det viktigt att kontrollera att denna fungerar. Se till att den är påslagen och att signalen inte blockeras av tjocka väggar (kakel och betong försämrar ofta signalstyrkan). Hur långt wifi-signalen når varierar beroende på vilken router man har, men för att kontrollera att nätverket fungerar är det bra att sätta sig mycket nära routern.

2. Kontrollera inställningarna för trådlösa nätverk på datorn

Alla datorer har i regel ett avsnitt i menyn för inställningar avsett för nätverk och wifi. Dessutom har många datorer fysiska knappar på tangentbordet för att sätta på och stänga av sökandet efter trådlösa nätverk. Kontrollera att alla inställningar är som de ska vara enligt instruktionsboken. Det kan också vara värt att testa att lägga till det trådlösa nätverket manuellt i listan över tillgängliga nätverk. Då behöver du ha tillgång till information om krypteringstyp och säkerhetstyp för ditt nätverk.

3. Starta om det trådlösa nätverkets router och din dator

Det kan låta som en simpel lösning, men ofta börjar det trådlösa nätverket fungera efter att ha startat om routern och datorn. Din dator behöver då och då stängas av, om den aldrig stängs av och istället bara sätts i viloläge får den aldrig den omstart som den behöver förr eller senare. Routern behöver också stängas av och sättas på ibland. Det smartaste är att kontinuerligt göra det här några gånger per år för att slippa eventuella problem. För både datorn och routern gäller att det är bra om de är avstängda i minst 10 sekunder.

Låt Min Datorsupports nätverkstekniker installera och hjälpa dig med ditt trådlösa nätverk

Vi på Min Datorsupport hjälper dig gärna med dina IT-problem och installerar också trådlösa nätverk. Om du inte hittar ditt trådlösa nätverk i listan där det ska dyka upp i datorn kan du testa knepen som vi berättade om här ovan. Om inget hjälper kan vi lösa dina dator- och nätverksproblem snabbt och smidigt. Min Datorsupport har lång erfarenhet av teknik och vi är experter på att lösa IT-problem. Du kontaktar oss enkelt via telefon, email eller kontaktformuläret här på vår hemsida. Givetvis finns Min Datorsupport också på Facebook.

Varmt välkommen till oss på Min Datorsupport!

 

Informationsfilm om: Hittar inte trådlöst nätverk

 

 

Bokningsinstruktion i 3 enkla steg

1. Välj dag och tid i bokningsformuläret nedan, klicka sen på "Fortsätt".
2. Fyll i dina uppgifter, klicka sen på "Boka".
3. Vänta tills bekräftelsesidan visas (5 - 30 sekunder), sen är det klart 🙂

 


Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se