Dataräddning

Oops…! Datorn har åkt i golvet. Vill inte starta. Vägrar att vara med längre. Vi hjälper dig med dataräddning och att hitta alla ”ettor och nollor” igen, samt återskapar dina förlorade datafiler. Vi hanterar såväl mjukvaruproblem som utför reparationer på hårddiskar. Med vår moderna utrustning går det dessutom mycket snabbt att återskapa förlorade filer.

08 400 117 26 (Vi svarar dygnet runt)
Kontakt@mindatorsupport.se

 
 
 

Detta hjälper vi ofta till med kring dataräddning

- Hämta ut data från en fysiskt skadad hårddisk som exempelvis ramlat i golvet.
- Du kan inte se din hårddisk även fast du anslutit den till din dator, oftast beror detta på ett partitionsfel.
- Återskapa filer från en formaterad hårddisk.
- Hämta ut raderade bilder från en telefon eller surfplatta.
- Avancerad dataåterskapning på en hårddisk med hårdvarufel, exempelvis ett trasigt läsarhuvud eller repor på hårddiskskivan mm.
- Förebyggande åtgärder för att undvika att data försvinner.

 
 
 

Du får hjälp fortare och ett bättre pris för dataräddning om du själv lämnar in din utrustning, vi erbjuder dropin för inlämning av hårddiskar i vår reception.

- Vi erbjuder alltid kostnadsfri felsökning av din trasiga hårddisk.
- Du får ett fast pris.
- Tacka Ja eller Nej till priset.

 

Vi finns tillgängliga på besöksadressen måndag - torsdag 08.00-17.00, samt fredagar 09.00-16.00.

Min Datorsupport AB
Strandbergsgatan 61 (3tr)
112 51 Stockholm

 

 
 
 

Vi erbjuder hembesök när din hårddisk felar. Boka tid nedan:

OBS! Vid hembesök behöver vi i 90% av fallen ta med hårddisken till vårt labb för vidare analys, detta medför ett högre pris för dig och längre ledtider. Vi rekommenderar dig att själv lämna in din utrustning.

 

 
bokatid
 

Så tycker våra kunder om den dataräddning vi utfört:

 

Lisa Jönsson berättar om den dataräddning vi hjälpte henne med::
"Tack för att ni hjälpte mig återskapa en viktig mapp jag råkade ta bort!"

 

Jonas Jönsson berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Proffsig Data räddning och snabbt gick det."

 

Claes Ingemarsson berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Min datorsupport hjälpte mig att återskapa alla bilder som försvunnit från en hårddisk som gått i golvet, jättenöjd!"

 

Harald Fritch berättar om den dataräddning vi hjälpte honom med:
"Supernöjd med den IT-Support jag fick, samt mycket bra service!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våra löften kring dataräddning

Så här fungerar det när du anlitar oss på Min Datorsupport

 
 

Felsökning
 

Kostnadsfri felsökning av din hårddisk vid vårt första möte

Vid ett första besök på ditt företag eller hemma hos dig gör vi en kostnadsfri felsökning av din felande hårddisk. För att kunna ge dig den hjälp du förväntar dig går vi tillsammans igenom dina önskemål och behov kring vilken data du vill återskapa.
Efter genomförd felsökning ger vi förslag till åtgärder för din hårddisk och eventuell annan utrustning. Kostnadsfria första-besök erbjuder vi nya kunder inom en fyramilsradie från centrala Stockholm.

 
 
 
 

Fasta priser
 

Fasta priser för dataräddning – tacka ja eller nej till kostnadsförslaget

Efter felsökning och genomgång av din hårddisk ger vi dig en fast kostnad för att åtgärda det som krävs för att din utrustning ska fungera bra. Tackar du nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja till vårt förslag åtgärdar vi felen direkt på plats. (Detta förutsätter att det inte är ett omfattande fel på din hårddisk) Minimipriset för besök och, av dig accepterad, åtgärd är 1.600:- exkl moms (2.000:- inkl moms). För privatperson blir kostnaden 1000:- efter RUT-avdrag för dataräddning. Vid mer omfattande och svårberäknade arbetsinsatser använder vi oss av timdebitering och tar oftast med din utrustning till vårt labb.

 
 
 
 

Kundgaranti vid dataräddning
 

Garanti – du ska vara full ut nöjd

Vi på Min Datorsupport erbjuder alltid Nöjd-Kund-Garanti på Data recovery. Kan vi inte alls rädda någon data eller reparera din hårddisk behöver du inte betala något. Vi kan dock inte lämna garantier på arbeten vi utfört (normalt i branschen) eftersom till exempel en automatisk uppdatering eller andra åtgärder på din hårddisk ligger utanför vår kontroll och kan påverka funktionen på ett sätt som vi inte kan ta ansvar för. Fråga oss så berättar vi mer!

 
 
 
 

rut-rit-avdrag vid dataräddning
 

RUT-avdrag för dataräddning – halva kostnaden för privatperson

Som privatperson har du enligt skatteverkets regler möjlighet att dra av 50 procent på arbetskostnaden för dataräddning. Maxbeloppet är 50.000 kr per år för dig som är 18 år eller äldre. Som kund ansvarar du själv för att du har rätt att använda RUT-avdrag och inte begär avdrag för högre belopp än maxbeloppet. Fråga oss om du känner dig osäker på hur det fungerar med RUT.

 
 
 
 

rut-rit-avdrag vid dataräddning
 

Vi återvinner dina gamla hårddiskar – gratis

När du anlitar oss på Min Datorsupport hjälper vi dig även, helt utan kostnad, att skrota och återvinna dina gamla hårddiskar. Givetvis ser vi till att radera/förstöra alla filer och all information innan hårddisken lämnas till återvinning. För oss är det en självklar service till våra kunder – och du slipper ägna tid åt att på ett bra och tryggt sätt bli av med dina uttjänta hårddiskar. Dessutom slipper du att ha gamla hårddiskar liggandes hemma eller på kontoret. Skönt!

 
 
 
 

Nöjd kund garanti vid dataräddning 

Våra löften är viktiga – för oss och för dig

Vi gör inte bara ett bra jobb när vi hjälper dig rädda filer mm. Vi vill också göra ett bra och personligt jobb gentemot dig som kund. Därför är våra erbjudanden kring fasta priser, felsökning och garanti viktiga. Det ska vara lätt och tryggt att anlita oss. Vi arbetar metodiskt, är tydliga med hur vi arbetar och med vad vi lovar och utför. Hos oss på Min Datorsupport får du även hjälp av en och samma IT-tekninker, vilket är en bra och praktiskt för dig som kund.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toppbetyg

Vi på Min Datorsupport AB kan stolt berätta att vi har fått toppbetyg av våra kunder när vi hjälpt dem rädda bilder, dokument och filmer mm. Våra IT-Tekniker sätter alltid kundens önskemål i fokus.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se fler kundbetyg nedan

 

Eric Klasson uppskattar oss för hjälpen med hans Mac datorer
Nu är mina Mac datorer nyinstallerad med nyaste OS X, tack så mycket för hjälpen med den Macsupport ni utfört på mina Mac datorer. Ni hade en väldigt trevlig och hjälpsam...
Är du som Eric Klasson i behov av Macsupport för dina mac datorer? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din Mac.
Läs mer
Tage Johansson rekommenderar oss som PC Support
Tack för hjälpen med att installera om Windows, fantastisk PCsupport fick jag och nu kan jag äntligen börja använda datorn igen efter att den har varit mycket långsam. Han som...
Är du som Tage Johansson i behov av PC Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din PC.
Läs mer
Anna Persson rekommenderar oss när det gäller virusrensning
Tack för all hjälp med att köra en riktig virusrensning på datorn. Nu fungerar den äntligen efter er virusrensning som som ni genomförde och den går inte långsamt längre. Jag...
Är du som Anna Persson i behov av virusrensning? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din dator.
Läs mer
Lisa Wester gillar vårt arbete gällande en säkerhetskopia på bilder
Tack för hjälpen med att skapa en säkerhetskopia på mina bilder och alla viktiga jobbdokument. Jättebra service och ni visade pedagogiskt hur jag ska hantera min backup....
Är du som Lisa Wester i behov av att skapa en säkerhetskopia? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring backup.
Läs mer
Frank Ros rekommenderar oss för hjälpen med sitt hemnätverk
Tack för hjälpen med mitt hemma-nätverk! Nu fungerar mitt trådlösa nätverk och jag kan komma ut på internet med dator, telefon och surfplatta. Att det kan vara så enkelt att...
Är du som Frank Ros i behov av hjälp med ditt hemnätverk? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring ditt hemnätverk.
Läs mer
Lena Andersson fick hjälp med att konvertera VHS till DVD
Är jättenöjd med både support och bemötande. Som 55+ så behövde jag hjälp från någon som kan konvertera VHS till DVD skiva, så att gamla filmer blir bevarade. Rekommenderar andra att få hjälp av...
Är du som Lena Andersson i behov av att konvertera VHS till DVD? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring dina gamla VHS filmer.
Läs mer
Bruno Gustavsson rekommenderar oss gällande hjälp med en trög dator
Jag har haft min PC under många år och helt plötsligt har jag fått en trög dator, som tur var slapp jag ominstallera windows då MinDatorSupport.se hjälpte mig lösa felet....
Är du som Bruno Gustavsson i behov av att snabba upp en trög dator? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din tröga dator.
Läs mer
Anette Pettersson rekommenderar oss som support för epost
Vad skönt det är att det finns människor som kan det här med datorer. Jag fick epost Support av en IT-kille som var här. Han hjälpte mig att få min Gmailadress att...
Är du som Anette Pettersson i behov av epost Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din epost.
Läs mer
Chandra Westerlund rekommenderar oss vid hjälp av en smarttelefon
Jag hade precis införskaffat mig en ny smarttelefon. Jag fick support av en IT-Tekniker som heter Emil som jag rekommenderar andra att ta hjälp av....
Är du som Chandra Westerlund i behov av hjälp med din smarttelefon eller surfplatta? Klicka på länken och boka gratis rådgivning.
Läs mer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Information om hårddiskar och datalagring

Information sparas på en hårddisk i form av nord- eller sydpolarisering av oxidskiktet på skivan, vilket tolkas som ettor eller nollor. För att informationen ska bli lättare att behandla har skivan getts en struktur genom att den är uppdelad i spår, sektorer och cylindrar. Spår är som en cirkel som motsvarar ett varv på skivan. Spår är indelade i ett antal områden, vilka kallas sektorer.

Cylindrar finns på hårddiskar som består av flera parallella skivor och utgörs av spår som ligger under varandra. Cylindrar sparar tid genom att skriv- och läshuvudena inte behöver röra sig lika mycket över skivan när informationen lagras i cylindrar.

Ett skriv- och läshuvud finns i datorn, precis som i en vanlig bandspelare. Detta sitter på en arm och rör sig blixtsnabbt fram och tillbaka över den snurrande skivan. Tillverkarna av hårddiskar strävar efter att skriv- och läshuvudena ska ligga så tätt inpå skivan som möjligt. Idag är avståndet mellan skivans yta och skriv- och läshuvud 0,3–0,6 mikrometer. Med anledning av detta krävs att hårddisken ligger i en steril och skyddad miljö.