Allmän information om säkerhetskopiering

Säkerhetskopiering är en term för datoranvändare som innebär att spara viktiga filer som exempelvis dokument i en extra kopia som senare kan återställas om originalet skadas eller försvinner. Säkerhetskopiering kan även göras över internet eller sitt lokala nätverk, har man problem med att genomföra en säkerhetskopierng över sitt nätverk kan en nätverksanalys behöva utföras.

En säkerhetskopiering lagras oftast på ett media frånskilt det media originalet kopieras från. Vanligt är att hemanvändare bränner sina filer på CD eller diskett och företag skickar sina filer via ett datornätverk till en central dator. För stora mängder data används ofta magnetband tillsammans med bandstationer och ibland bandrobotar. Ofta görs säkerhetskopiering online för att förvara viktig data på en annan geografisk plats.

En säkerhetskopiering har framförallt två användningar: återställande av enskilda filer som gått förlorade och återställande av hela systemet efter dataintrång, omfattande hårdvarufel eller olyckor (till exempel brand eller översvämning).

Vid återställande av hela systemet på en gång är det väsentligt att de relevanta säkerhetskopiorna finns tillgängliga i någorlunda enhetlig form, till exempel inte utspridda på ett stort antal magnetband eller cd-skivor. För att säkerhetskopiorna skall täcka också nya versioner av filerna bör nya säkerhetskopior av ändrade filer göras ofta. En kompromiss mellan dessa mål är att en fullständig säkerhetskopia av systemet tas med längre mellanrum (till exempel månatligen), medan filer förändrade sedan senaste större säkerhetskopiering lagras skilt, ofta i flera nivåer (filer ändrade under veckan eller senaste dag).

Det finns också ofta en motsättning mellan å ena sidan hur lätt säkerhetskopieringen och hur lättillgängliga säkerhetskopiorna är och å den andra hur tryggade de är mot vissa hot: säkerhetskopior tillgängliga över nätet kan komma att förstöras genom dataintrång, kopior lagrade på en närbelägen maskin kan förstöras genom samma blixtnedslag och kopior nära datorn kan förstöras vid samma brand.

Fyll i formuläret nedan och boka gratis rådgivning med en IT-Tekniker hemma hos dig i Stockholm kring säkerhetskopiering.

Krångligt med formulär? Ring eller mejla oss istället kring säkerhetskopiering!

08 400 117 26

Kontakt@mindatorsupport.se


 
 
 
 
 

 
 

Vi tror på Service och Kvalitet och erbjuder alla kunder professionell IT-Support kring säkerhetskopiering

Kostnadsfri felsökning IT-Support

Gratis rådgivning vid säkerhetskopiering

Istället för att du ska behöva åka och lämna in din dator, telefon eller surfplatta så erbjuder vi oss att hitta felet direkt på plats hemma hos dig. Vi ger tips och idéer kring säkerhetskopiering utan kostnad. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig.

Säkerhetskopiering med 100% Nöjd Kund Garanti

100% Nöjd Kund Garanti vid säkerhetskopiering

Vi erbjuder våra kunder 100% nöjdhetsgaranti efter allt arbete vi genomför, vilket innebär att vi arbetar efter att du ska bli 100% nöjd med slutresultatet av din säkerhetskopiering. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

Fasta priser på IT-Support

Fasta priser vid säkerhetskopiering

Slipp överraskningar och dolda avgifter! Vi genomför först gratis rådgivning kring säkerhetskopiering och kommer sen överens med dig om ett fast pris, innan vi åtgärdar felet/felen på din dator, telefon eller surfplatta.

 
 
 
 
 

Vi har många nöjda kunder som bland annat fått hjälp med sin säkerhetskopiering

Eric Klasson uppskattar oss för hjälpen med hans Mac datorer
Nu är mina Mac datorer nyinstallerad med nyaste OS X, tack så mycket för hjälpen med den Macsupport ni utfört på mina Mac datorer. Ni hade en väldigt trevlig och hjälpsam...
Är du som Eric Klasson i behov av Macsupport för dina mac datorer? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din Mac.
Läs mer
Tage Johansson rekommenderar oss som PC Support
Tack för hjälpen med att installera om Windows, fantastisk PCsupport fick jag och nu kan jag äntligen börja använda datorn igen efter att den har varit mycket långsam. Han som...
Är du som Tage Johansson i behov av PC Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din PC.
Läs mer
Anna Persson rekommenderar oss när det gäller virusrensning
Tack för hjälp med att köra en riktig virusrensning på datorn. Nu fungerar den äntligen efter er virusrensningsom som ni genomförde och den går inte långsamt längre. Jag är evigt...
Är du som Anna Persson i behov av virusrensning? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din dator.
Läs mer
Lisa Wester gillar vårt arbete gällande en säkerhetskopia på bilder
Tack för hjälpen med att skapa en säkerhetskopia på mina bilder och alla viktiga jobbdokument. Jättebra service och ni visade pedagogiskt hur jag ska hantera min backup....
Är du som Lisa Wester i behov av att skapa en säkerhetskopia? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring backup.
Läs mer
Frank Ros rekommenderar oss för hjälpen med sitt hemnätverk
Tack för hjälpen med mitt hemma-nätverk! Nu fungerar mitt trådlösa nätverk och jag kan komma ut på internet med dator, telefon och surfplatta. Att det kan vara så enkelt att...
Är du som Frank Ros i behov av hjälp med ditt hemnätverk? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring ditt hemnätverk.
Läs mer
Lena Andersson fick hjälp med att konvertera VHS till DVD
Är jättenöjd med både support och bemötande. Som 55+ så behövde jag hjälp från någon som kan konvertera VHS till DVD skiva, så att gamla filmer blir bevarade. Rekommenderar andra att få hjälp av...
Är du som Lena Andersson i behov av att konvertera VHS till DVD? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring dina gamla VHS filmer.
Läs mer
Bruno Gustavsson rekommenderar oss gällande hjälp med en trög dator
Jag har haft min PC under många år och helt plötsligt har jag fått en trög dator, som tur var slapp jag ominstallera windows då MinDatorSupport.se hjälpte mig lösa felet....
Är du som Bruno Gustavsson i behov av att snabba upp en trög dator? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din tröga dator.
Läs mer
Anette Pettersson rekommenderar oss som support för epost
Vad skönt det är att det finns människor som kan det här med datorer. Jag fick epost Support av en IT-kille som var här. Han hjälpte mig att få min Gmailadress att...
Är du som Anette Pettersson i behov av epost Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din epost.
Läs mer
Chandra Westerlund rekommenderar oss vid hjälp av en smarttelefon
Jag hade precis införskaffat mig en ny smarttelefon. Jag fick support av en IT-Tekniker som heter Emil som jag rekommenderar andra att ta hjälp av....
Är du som Chandra Westerlund i behov av hjälp med din smarttelefon eller surfplatta? Klicka på länken och boka gratis rådgivning.
Läs mer