Fått Virus?

Virus-mardrömmen ska inte behöva bli din verklighet. Med förebyggande åtgärder förhindrar vi många virusproblem innan de tar din dator i besittning. Får du ändå virus i datorn rensar vi den på virus och skadlig kod.

08 400 117 26 (Vi svarar dygnet runt)
Kontakt@mindatorsupport.se


 
 
 

Detta hjälper vi ofta till med

- Virusresning av Spyware, Adware och mycket mer.
- Förebyggande åtgärder.
- Kontroll av din Brandvägg
- Ominstallation.
- Utbildning.
- Hämta ut data om du fått CryptoLocker eller andra Ransomware.
OBS! Crypterade filer går inte få tillbaka (vid Ransomware)! Vi hjälper dig hämta ut oskadade filer och med ominstallation av din PC eller Mac.

 
 
 

Boka tid för hjälp med virusrensning nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång på plats av din utrustning och felsökning efter virus, får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi din utrustning omgående.

 

 
bokatid
 

Rensa datorn - Vi hjälper våra kunder rensa datorn på virus och annan skadlig kod, se nedan vad de säger om oss och när vi hjälpte dem rensa datorn:

 

Anders Karlsson fick hjälp med att rensa datorn på reklam:
"Ni rensade min dator på en massa jobbiga reklamrutor som hela tiden poppade upp på skärmen, var otroligt irriterande. Skönt att dessa är borta nu, stort tack då jag själv försökt rensa min dator på dessa program!! Bra bemötande och service!"

 

Lennart Zakrisson skriver fick hjälp att rensa datorn på program:
"Jag kunde inte starta min dator då jag fick ett felmeddelande hela tiden innan jag kom in i Windows. Att rensa datorn på virus gjorde susen då allt funkar som det ska nu! Stort tack för hjälpen MindatorSupport och för den trevliga IT-teknikern som var här och rensade datorn!"

 

Maria Liljesson fick hjälp med att rensa datorn på virus:
"Tack för hjälpen med att installera ett virusprogram som fungerar. Att rensa datorn på virus själv är inte det lättaste, tur att det finns de som kan detta 🙂 Trevlig kille som var här och hjälpte mig rensa datorn."

 

Anita Sköld fick hjälp med att rensa datorn på virus:
"Vilken tur det finns dom som kan det här med datorer och hur man kan rensa datorn på virus. Stort tack, ni kan verkligen rensa datorn och har koll på vad ni gör. En IT-Support att lita på!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våra löften

Så här fungerar det när du anlitar oss på Min Datorsupport

 
 

Felsökning
 

Kostnadsfri felsökning vid vårt första möte

Vid ett första besök på ditt företag eller hemma hos dig gör vi en kostnadsfri felsökning av din dator och din IT-utrustning och ser bl.a. över vilket virusprogram eller antispyware du behöver. För att kunna ge dig den hjälp du förväntar dig går vi tillsammans igenom dina önskemål och behov kring att rensa datorn på virus och annan skadlig programvara.
Efter genomförd felsökning ger vi förslag till åtgärder på din dator och/eller övrig IT-utrustning. Kostnadsfria första-besök erbjuder vi nya kunder inom en fyramilsradie från centrala Stockholm.

 
 
 
 

Fasta priser
 

Fasta priser – tacka ja eller nej till vårt kostnadsförslag

Efter felsökning och genomgång av din utrustning ger vi dig en fast kostnad för att åtgärda det som krävs för att din utrustning ska fungera bra. Tackar du nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja till vårt förslag rensar vi din dator från virus direkt på plats. Minimipriset för besök och, av dig accepterad, åtgärd är 1.600:- exkl moms (2.000:- inkl moms). För privatperson blir kostnaden 1000:- efter RUT-avdraget. Vid mer omfattande och svårberäknade arbetsinsatser använder vi oss av timdebitering.

 
 
 
 

Kundgaranti när vi hjälper dig rensa datorn
 

Garanti – du ska vara full ut nöjd

Vi på Min Datorsupport erbjuder alltid Nöjd-Kund-Garanti på arbeten vi utför. Kan vi inte alls rensa datorn på virus och annan skadlig programkod, behöver du inte betala för vårt besök. Vi kan dock inte lämna garantier på arbeten vi utfört (normalt i branschen) eftersom till exempel en automatisk uppdatering eller andra åtgärder på din dator ligger utanför vår kontroll och kan påverka funktionen på ett sätt som vi inte kan ta ansvar för. Fråga oss så berättar vi mer!

 
 
 
 

rut-rit-avdrag när vi hjälper dig rensa datorn
 

RUT-avdrag – halva kostnaden för privatperson

Som privatperson har du enligt skatteverkets regler möjlighet att dra av 50 procent på arbetskostnaden för IT-Support och virusrensning. Maxbeloppet är 50.000 kr per år för dig som är 18 år eller äldre. Som kund ansvarar du själv för att du har rätt att använda RUT-avdrag och inte begär avdrag för högre belopp än maxbeloppet. Fråga oss om du känner dig osäker på hur det fungerar med RUT.

 
 
 
 

rut-rit-avdrag när vi hjälper dig rensa datorn på virus
 

Vi återvinner dina gamla datorer – gratis

När du anlitar oss på Min Datorsupport hjälper vi dig även, helt utan kostnad, att skrota och återvinna dina gamla datorer. Givetvis ser vi till att radera/förstöra alla filer och all information innan datorn lämnas till återvinning. För oss är det en självklar service till våra kunder – och du slipper ägna tid åt att på ett bra och tryggt sätt bli av med din uttjänta utrustning. Dessutom slipper du att ha gamla datorer liggandes hemma eller på kontoret. Skönt!

 
 
 
 

rut-rit-avdrag 

Våra löften är viktiga – för oss och för dig

Vi gör inte bara ett bra jobb med dina datorer och din utrustning. Vi vill också göra ett bra och personligt jobb gentemot dig som kund. Därför är våra erbjudanden kring fasta priser, felsökning och garanti viktiga. Det ska vara lätt och tryggt att anlita oss. Vi arbetar metodiskt, är tydliga med hur vi arbetar och med vad vi lovar och utför. Hos oss på Min Datorsupport får du även hjälp av en och samma IT-tekninker, vilket är en bra och praktiskt för dig som kund.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi på Min Datorsupport AB kan stolt berätta att våra IT-Tekniker har toppkundbetyg

Vi hjälper kunder i hela Storstockholm rensa datorn på virus och mycket annat. Våra IT-Tekniker sätter alltid kunden i fokus och erbjuder personlig IT-Support efter kundens önskemål.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se fler kundbetyg nedan

 

Eric Klasson uppskattar oss för hjälpen med hans Mac datorer
Nu är mina Mac datorer nyinstallerad med nyaste OS X, tack så mycket för hjälpen med den Macsupport ni utfört på mina Mac datorer. Ni hade en väldigt trevlig och hjälpsam...
Är du som Eric Klasson i behov av Macsupport för dina mac datorer? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din Mac.
Läs mer
Tage Johansson rekommenderar oss som PC Support
Tack för hjälpen med att installera om Windows, fantastisk PCsupport fick jag och nu kan jag äntligen börja använda datorn igen efter att den har varit mycket långsam. Han som...
Är du som Tage Johansson i behov av PC Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din PC.
Läs mer
Anna Persson rekommenderar oss när det gäller virusrensning
Tack för all hjälp med att köra en riktig virusrensning på datorn. Nu fungerar den äntligen efter er virusrensning som som ni genomförde och den går inte långsamt längre. Jag...
Är du som Anna Persson i behov av virusrensning? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din dator.
Läs mer
Lisa Wester gillar vårt arbete gällande en säkerhetskopia på bilder
Tack för hjälpen med att skapa en säkerhetskopia på mina bilder och alla viktiga jobbdokument. Jättebra service och ni visade pedagogiskt hur jag ska hantera min backup....
Är du som Lisa Wester i behov av att skapa en säkerhetskopia? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring backup.
Läs mer
Frank Ros rekommenderar oss för hjälpen med sitt hemnätverk
Tack för hjälpen med mitt hemma-nätverk! Nu fungerar mitt trådlösa nätverk och jag kan komma ut på internet med dator, telefon och surfplatta. Att det kan vara så enkelt att...
Är du som Frank Ros i behov av hjälp med ditt hemnätverk? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring ditt hemnätverk.
Läs mer
Lena Andersson fick hjälp med att konvertera VHS till DVD
Är jättenöjd med både support och bemötande. Som 55+ så behövde jag hjälp från någon som kan konvertera VHS till DVD skiva, så att gamla filmer blir bevarade. Rekommenderar andra att få hjälp av...
Är du som Lena Andersson i behov av att konvertera VHS till DVD? Klicka på länken och boka gratis rådgivning kring dina gamla VHS filmer.
Läs mer
Bruno Gustavsson rekommenderar oss gällande hjälp med en trög dator
Jag har haft min PC under många år och helt plötsligt har jag fått en trög dator, som tur var slapp jag ominstallera windows då MinDatorSupport.se hjälpte mig lösa felet....
Är du som Bruno Gustavsson i behov av att snabba upp en trög dator? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din tröga dator.
Läs mer
Anette Pettersson rekommenderar oss som support för epost
Vad skönt det är att det finns människor som kan det här med datorer. Jag fick epost Support av en IT-kille som var här. Han hjälpte mig att få min Gmailadress att...
Är du som Anette Pettersson i behov av epost Support? Klicka på länken och boka gratis felsökning av din epost.
Läs mer
Chandra Westerlund rekommenderar oss vid hjälp av en smarttelefon
Jag hade precis införskaffat mig en ny smarttelefon. Jag fick support av en IT-Tekniker som heter Emil som jag rekommenderar andra att ta hjälp av....
Är du som Chandra Westerlund i behov av hjälp med din smarttelefon eller surfplatta? Klicka på länken och boka gratis rådgivning.
Läs mer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Information om Virus

Datorvirus eller datavirus är små datorprogram som sprider sig genom att lägga en kopia av sig själva inuti andra program, värdprogram, på sådant sätt att koden körs då värdprogrammet körs. Då ett infekterat värdprogram körs kan dess virus spridas ytterligare och även utföra annat som viruset har konstruerats för att göra. I dagligt tal kallar man ofta alla typer av skadlig programkod för virus.

För att de egentliga virusen skall kunna spridas krävs dels att infekterade program kopieras till andra datorer, dels att programmen körs med tillräckliga rättigheter för att kunna infektera andra program. De egentliga virusen är numera ovanliga och deras roll har övertagits dels av makrovirus, som bifogar sin kod till olika typers dokument i form av så kallade makron, dels av trojanska hästar, där den skadliga koden är inarbetad i, inte bara bifogad, ett annat program, om inte hela programmet är skrivet för ändamålet.

Spridning via e-post
Såväl virus som makrovirus och trojanska hästar sprids ofta genom e-post, så att programmet eller det infekterade dokumentet skickas som en bilaga eller genom en länk i själva brevet. En oförsiktig användare kan då lätt komma att köra koden. Ibland utnyttjas svagheter i operativsystemet eller e-postprogrammet så att koden körs mer eller mindre automatiskt.

Ofta innehåller programmet kod för att leta rätt på e-postadresser på den drabbade datorn och skicka koden vidare till dessa. För att göra meddelandet mer personligt kan en del virus använda dokument eller dokumentfragment de hittar på datorn.

Virus och operativsystem
Intrång av datorvirus förebyggs genom att undvika att köra främmande program, och genom uppdatering och val av operativsystem, e-postprogram, webbläsare och andra program som kan komma i kontakt med främmande filer. För att upptäcka och avlägsna virus finns antivirusprogram.

Majoriteten av dagens datorvirus är skrivna för Microsoft Windows. Orsakerna är flera: En del på månganvändarsystem självklara begränsningar saknades länge i Windows och Windows körs fortfarande ofta så. Windows-användare är vana med att rekommenderas att ladda ner och installera främmande program, medan användare av många andra operativsystem är vana att få de allra flesta av sina program från en central pålitlig källa. Windows skiljer i användargränssnittet inte mellan att öppna och köra en fil, vilket gör det lätt att lura användare att köra främmande kod. Slutligen är Windows det mest populära operativsystemet.

Enligt antivirusföretaget McAfee fanns det år 2004 över 100 000 olika virus och trojanska hästar och varje dag tillkommer 25-30 nya virus.

Det finns virus även till DOS och gamla Mac OS, men det finns ytterst få Unix-virus. I Unix distribuerades programvaran ofta som källkod, användare har skrivrättigheter bara till program de installerat för sig själva och användarna var tekniskt kunnigare än PC-användarna. Allt detta bidrog till att virus hade svårt att sprida sig. Interaktiva inbrottsförsök, rootkits och internetmaskar fanns och finns också för olika Unix-varianter.