Förstärka WiFi signal hemma

Det finns nog inget som är lika irriterande som ett område utan täckning i ett trådlöst nätverk. Som tur är finns det ett antal olika sätt att komma tillrätta med denna typ av radioskugga. Här tipsar vi om några relativt enkla sätt på vilka du kan förstärka WiFi signalen hemma.

Tycker du att det låter svårt och besvärligt att få bukt med dina WiFi-problem? Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva kalender.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

 
boka tid
 
Bra erbjudande & villkor när du anlitar en nätverkstekniker från oss
- Vi erbjuder gratis besök hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris du får tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
 

 
förstärka wifi signal hemma
 

En repeater eller en extender kan avhjälpa lindrigare signalproblem

Repeatrar och extenders är helt enkelt enheter som tar rygg på din befintliga WiFi-uppkoppling och skickar denna vidare för att förstärka din WiFi signal hemma till rum som är belägna längre bort från din router.

Denna typ av enhet har dock en begränsad effekt. Den har inte samma räckvidd som en kablad anslutning och ger inte heller samma höga nätverkshastighet. En repeater kan dock vara ett prisvärt alternativ om du till exempel bara vill säkerställa att signalen når upp till övervåningen i bostaden.

Trådlös förlängning är en instabil metod för att förstärka WiFi signalen hemma. Av denna anledning är accesspunkter som ansluts till din router via nätverkskabel den bästa lösningen. Nedan går vi igenom denna suveräna metod och berättar vad ett mesh-nätverk är.

 

Ett nätverk med accesspunkter är att föredra i större bostäder

Ett nätverk bestående av en router som ansluts till accesspunkter med nätverkskabel är den bästa lösningen. Accesspunkterna placeras runt om i bostaden på lämpliga ställen för att få full täckning hemma. Du får då ett enskilt trådlöst nätverk med ett och samma lösenord, och detta WiFi kan ge dig god täckning överallt även om du bor i en större bostad.

Förstärka WiFi signal hemma har vi stor kunskap och erfarenhet inom. Vi kan hjälpa dig sätta upp nätverk med accesspunkter. Kontakta oss längre ner på sidan.

 

Kontrollera så din nätverksinstallation är korrekt utförd

Tänk dig själv att du just har installerat ett nätverk i din bostad med den allra senaste trådlösa nätverksutrustningen och en snabb internetuppkoppling. Av någon anledning upplever du dock fortfarande att den video som du försöker strömma till sovrummet buffrar. Du har ringt din internetleverantör men de kan inte hitta något fel, så vad är det egentligen som händer? Sannolikheten är då stor att ditt WiFi inte är installerat på ett effektivt sätt.

 

Varför är min uppkoppling så långsam?

Låt oss för en stund fundera över varför din uppkoppling är långsam och varför du bör förstärka WiFi signalen hemma.

Den försvagade signalen från din router mm. i bostaden dit signalen inte alls når fram, kan vara ett tecken på att ett fysiskt hinder av något slag gör din uppkoppling långsam. Några enklare exempel på sådana hinder är dörrar, golv och väggar. Dessa befinner sig mellan dig och din router och kan försvaga signalen, särskilt om de är gjorda av material såsom betong, tegel eller stål.

Det kan också vara så att avståndet mellan din enhet och din router helt enkelt är alltför stort. Detta är ett vanligt problem i större bostäder, då en vanlig router bara är kapabel att nå en viss längd. Den kanske når till köket men inte ut i trädgården, till garaget eller till ett avlägset sovrum.

Även andra enheter kan göra din uppkoppling långsam. Det kan röra sig om en trådlös telefon, en mikrovågsugn eller en babymonitor. Eller så kanske du bor tätt inpå dina grannar vars WiFi-nätverk och enheter konkurrerar med ditt eget? Om du bor i lägenhet är risken för detta stor. Denna situation kan liknas vid ett rum fullt av människor som allesammans försöker prata på en och samma gång — det kommer bli svårt att höra vad någon av dessa försöker säga.

Alla dessa situationer kan du få bukt med genom att sätta upp WiFi i hemmet med kablade accesspunkter i din bostad. Ett nätverk av accesspunkter kan på ett effektivt sätt förstärka din WiFi signal hemma. Om du ansluter accesspunkterna till din router med nätverkskabel istället för att låta dem kommunicera med denna trådlöst, kan du dessutom säkerställa att de förser dina enheter med en snabb och stabil uppkoppling mot nätverket.
 
förstärka wifi signal hemma
 

Sammanfattning

En WiFi-antenn eller repeater kan vara ett enkelt och relativt prisvärt sätt att förstärka WiFi signalen hemma. Denna typ av utrustning kan i bästa fall låta dig streama video utan avbrott och surfa på ställen som tidigare saknat täckning. Men beroende på ditt behov kan det vara så att en mer komplex lösning krävs för att uppnå en bra WiFi-signal i bostaden. Den bästa lösningen är då att installera accesspunkter och ansluta dessa till routern via nätverkskabel.

Förstärka WiFi signal hemma är vi proffs på att hjälpa våra kunder med. Om du upplever att du inte får ut önskad effekt av ditt WiFi, är du mer än välkommen att kontakta oss för att få hjälp!
 

Informationsfilm om hur vi hjälper dig förstärka WiFisignalen hemma

 
Boka tid via knappen nedan

 

Förstärka WiFi signal hemma med hjälp av Min Datorsupport

Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med att installera och optimera nätverk. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet.

 

Vi får toppbetyg av våra kunder

Vi är stolta över att ha fått kundbetyget 4,8 av 5,0 i över 100 st oberoende rekommendationer från Reco.

 


 

Boka en tid med oss nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående.


 
 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se