Nätverk företag

Nästan alla företag och organisationer är idag beroende av ett fungerande lokalt nätverk. Som användare förväntar man sig att företagets Wi-Fi helt enkelt ska fungera. Dessvärre är det inte ovanligt att man hör såväl medarbetare som gäster ställa sig frågan “Varför är nätverket så segt?”. I vissa fall är situationen så pass illa att det överhuvudtaget inte går att ansluta till nätverket.

Oavsett om du arbetar på ett sjukhus, ett universitet, ett stort lager eller ett hotell, är syftet med att ha ett pålitligt och högpresterande företagsnätverk att hjälpa användarna att vara mer produktiva.

Tycker du att det låter svårt och besvärligt att få bukt med dina WiFi-problem? Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

Bra villkor när du anlitar en nätverkstekniker från oss
- Vi erbjuder kostnadsfria besök hos dig och felsöker gratis ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
 

Informationsfilm om hur vi kan hjälpa dig installera ett företagsnätverk

 
Boka tid för hjälp med nätverket på ditt företag, via knappen nedan


 

5 Tips

Nedan finner du fem tips för optimering av nätverk för företag. Genom att ta till dig dessa kan du optimera företagets trådlösa nätverk och på så sätt öka dess tillförlitlighet och prestanda.
 

Identifiera nätverkets slutanvändare

Det är viktigt att du har bilden av vilka som använder nätverket klar för dig. Det kan till exempel vara kunder, gäster, anställda, studenter, lärare eller patienter. Alla dessa användare kräver olika resurser och använder företagets nätverk av olika anledningar. Det är därför viktigt att ge alla användare exakt det de behöver och varken mer eller mindre. Fråga din nätverkstekniker om du är osäker.

För att kunna göra detta behöver du dock först identifiera alla nätverkets användare. Först då har du förmågan att skapa rättigheter och villkor för åtkomst till nätverket och vet hur du ska hantera de olika slutanvändarna. Genom att implementera rollbaserad åtkomstkontroll kan du göra just detta, skapa säkra upplevelser för alla användare som matchar respektive användares behov.
datornätverk företag
 

Nätverk företag - Olika enheter har olika behov

På samma sätt som nätverkets användare har olika behov, stämmer samma påstående även in på de enheter som används för att få tillgång till nätverket. Det är inte bara viktigt att ta hänsyn till det ökande antalet enheter som begär åtkomst till företagets nätverk utan även mångfalden av digitala enheter.

De olika enheterna har nämligen olika operativsystem och andra skillnader i förutsättningar, vilket gör det viktigt att du stödjer dem alla. Att optimera företagets nätverk för mobila enheter är en tekniskt avancerad process. Idag är det dock ett krav för alla storskaliga nätverk att denna optimering sker.

Precis som du behöver känna till vilka olika slags användare som använder nätverket, behöver du därför känna till vilka slags enheter som gör detsamma. Först då kan du fatta de rätta besluten i denna fråga.
 

Nätverk företag - Prioritera applikationer

Det finns i grund och botten två slags applikationer (program) på ditt nätverk: Den ena kategorin inkluderar nöjesprogram såsom Facebook och YouTube, medan den andra hyser viktiga program och appar för till exempel e-post, CRM-system etc.

Alla dessa applikationer kräver i olika utsträckning resurser från ditt nätverk för att kunna köras. För att undvika att nöjesprogram gör nätverket segt och i värsta fall förhindrar företagets viktiga applikationer från att få åtkomst till nätverket, behöver de olika programmen tilldelas prioriteringsnivåer utifrån hur pass viktiga de är för verksamheten.
 

Glöm inte bort kapaciteten - Nätverk företag

En större efterfrågan kräver som bekant en ökad tillgång. Av denna anledning behöver du säkerställa att du inte bara har tillräckligt många accesspunkter, utan även att dessa är utplacerade på bästa sätt i företagets lokaler. Vissa områden av verksamheten kanske har fler användare än andra och detta behöver du ta hänsyn till vid optimeringen av nätverket för ditt företag.

Täckning var tidigare den springande punkten, men idag behöver man även ta hänsyn till kapaciteten för att åstadkomma önskat resultat. För att säkerställa att kapaciteten är den rätta behöver du väga in följande aspekter:
● Nätverkets slutanvändare
● De applikationer som körs i nätverket
● De enheter som används för att få åtkomst till nätverket
● Företagets fysiska omgivning
 

Ta nätverkets nuvarande tillstånd i beaktande

Få saker har en så pass stor inverkan på nätverkets prestanda och tillförlitlighet som dess nuvarande utformning. Vid optimering av nätverket på företaget behöver du därför ta detta i beaktande.

Hur gammal är den nuvarande nätverkslösningen? Är det den rätta lösningen för att stödja de mål som du försöker nå med din optimering av nätverket? Har du utfört en nätverksanalys av det trådlösa nätverket? Har du involverat rätt personer i processen (t.ex. IT-personal och/eller IT-konsulter)?

 

Få hjälp med ditt företags datornätverk

Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med ditt företagsnätverk. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt ifrån små till stora nätverk, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet. Detta är en av flera anledningar till att vi har ett kundbetyg på 4,8 av 5,0 i Stockholms län.

 

Boka tid för en genomgång av ditt företagsnätverk nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se