Bättre WiFi täckning

Många svenskar bor i stora bostäder vilket naturligtvis har sina fördelar. Alla familjemedlemmar kan ha sina egna utrymmen och man slipper trängas med varandra på en mindre yta. Men det är också ett vanligt problem att man tvingas kämpa mot dåligt wifi i hemmet.

Många konsumenter är väl förtrogna med hur man installerar en router och optimerar prestandan i det trådlösa hemnätverket. Men i vissa fall spelar det helt enkelt ingen roll var du placerar din router eller vilka inställningar du gör, det är helt enkelt omöjligt för en enskild router att förse en större bostad med ett snabbt och stabilt trådlöst nätverk utan att täckningen är sämre på vissa ytor.

På denna sida ger vi dig den information du behöver för att få bättre WiFi täckning i ett stort hus. Så om detta är ett problem som du upplever, kan du följa tipsen nedan för att optimera den trådlösa täckningen i ditt nätverk.
Tycker du att det låter svårt och besvärligt att få bukt med dina WiFi-problem? Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper våra nätverkstekniker dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

Bra villkor när du anlitar oss för att få bättre WiFi täckning
- Vi erbjuder kostnadsfria besök hos dig och felsöker gratis ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
(Vi sticker inte under stol med att det kan ibland kan kosta en slant att förbättra täckningen i ett stort hus. Det är också så att vissa åtgärder är mer effektiva och prisvärda än andra. Den bästa lösningen för att få bättre wifi täckning i ett stort hus är att man ansluter accesspunkter till nätverket.)
 

Informationsfilm om hur vi hjälper dig få bättre WiFi täckning i ett hus

 
Få bättre WiFi täckning, boka en tid via knappen nedan


 

Bättre WiFi hemma med hjälp av accesspunkter

En accesspunkt är en teknisk utrustning som ansluts till ditt trådlösa nätverk. Accesspunkten ansluter vanligtvis till en router via nätverkskabel, men den kan även vara integrerad i själva routern. En accesspunkt bör inte förväxlas med en så kallad hotspot, vilken istället är den fysiska plats där du kan ansluta till ett trådlöst nätverk.

Accesspunkten ansluts direkt till ditt WiFi, vanligtvis via nätverkskabel men ibland trådlöst. För bästa prestanda rekommenderar vi att du ansluter din accesspunkt till nätverket med nätverkskabel. Via denna accesspunkt kan sedan trådlösa enheter koppla upp sig mot nätverket. Flera enheter kan ansluta sig via en enskild accesspunkt med en enda trådad anslutning.
 
dålig internet villa

 

Den bästa lösningen för bättre wifi täckning i stort hus

Detta är utan tvekan det allra bästa alternativet när det kommer till att öka såväl täckningen som hastigheten i ett trådlöst hemmanätverk. Istället för att förlita sig på att signalen ska färdas trådlöst eller via eluttaget, bör man alltså för bästa resultat ansluta den trådlösa accesspunkten till routern via en ethernet-kabel.

Denna lösning innebär dock inte att du behöver dra nätverkskablar kors och tvärs i din bostad. Det betyder bara att du behöver dra en enskild nätverkskabel mellan routern och den plats där du har tänkt placera din accesspunkt. Innan du börjar borra hål i väggarna och dra kabel, bör du först placera accesspunkten på dess tilltänkta plats för att säkerställa att du får den extra täckning som du behöver. Accesspunkten behöver inte anslutas till internet för att du ska kunna testa signalstyrkan. Ofta räcker det att placera accesspunkten 6-8 meter bort från routern för att få önskad effekt.
 

Därför är en accesspunkt ett bättre val än en WiFi-förstärkare

WiFi-förstärkare kan ofta vara en bra lösning för ett mindre hemmanätverk, men de är sällan tillräckligt effektiva för att ge god täckning i en större bostad. Anledningen till detta är bland annat att dessa förstärkare enbart kan hantera ett begränsat antal enheter på en gång, sällan fler än 20 st. Och även om en WiFi-förstärkare kan öka din routers täckning, ökar den inte routerns tillgängliga bandbredd. Beroende på hur många enheter som samtidigt är anslutna till ditt nätverk, kan förstärkaren därför utgöra ett sänke för din internetanslutning när det kommer till hastighet.

Accesspunkter kan å andra sidan hantera ett större antal simultana anslutningar. Genom att installera accesspunkter runt om i bostaden, kan dina familjemedlemmar röra sig fritt mellan de olika rummen utan att tappa anslutningen till nätverket. När de rör sig från en yta till en annan, växlar deras enheter sömlöst mellan de olika accesspunkterna utan att anslutningen tappas. Som användare kommer du inte ens att märka när din enhet växlar från en accesspunkt till en annan.

Det är också ganska enkelt att installera en accesspunkt: Du placerar den helt enkelt på en hylla eller liknande i närheten av ett nätverksuttag och ansluter den till en nätverkskabel. Att konfigurera en accesspunkts mjukvara kan vara lite mer komplicerat, men ändå inte svårare än att de flesta vana datoranvändare som vid något tillfälle har konfigurerat en router kan göra detta.

Avslutande tankar

En WiFi-förstärkare är ofta den billigaste och enklaste lösningen för att motverka dåligt WiFi i ett stort hus. Denna lösning saknar dock den hastighet, täckning och tillförlitlighet som vissa andra lösningar erbjuder. Det bästa alternativet är därför att ḿed hjälp av en nätverkskabel ansluta en accesspunkt till den huvudsakliga routern. Med hjälp av en eller flera accesspunkter kan du skapa det trådlösa nätverk som du och din familj förtjänar.

 

Behöver du hjälp med att få bättre wifi täckning ?

Vi på Min Datorsupport hjälper dig med att installera och optimera nätverk. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet. Detta är en av flera anledningar till att vi har ett kundbetyg på 4,8 av 5,0 i Stockholms län.

 

Boka tid för nätverkssupport nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående.


 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se