Förlänga WiFi

Nu när trådlösa nätverk blir en allt viktigare del av vår hemelektronik, är det viktigare än någonsin att ha ett användbart trådlöst nätverk i bostaden. Dessvärre räcker det sällan att köpa en router i förhoppningen om att denna enhet ska förse hela din bostad med trådlösa anslutningsmöjligheter.

Om du vill förlänga ditt WiFi och få hjälp med att utöka ditt trådlösa nätverks räckvidd, har du hittat rätt. Här finner du all information du behöver för att göra just detta. Och om du inte vill utföra arbetet själv kan du anlita oss att göra det åt dig. Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig!
Du kan även boka en tid direkt med en nätverkstekniker via vår interaktiva bokningskalender längre ner på sidan.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

Bra villkor när du anlitar oss för hjälp med att förlänga WiFi utomhus och, eller inomhus
- Vi erbjuder kostnadsfria besök hos dig och felsöker gratis ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
 
Boka tid för hjälp med att förlänga WiFi nedan


 
installation av datanät
 

Låt oss börja med att titta på de olika tekniker som kan användas för att förlänga ett WiFi.

 

WiFi-förstärkare

Den enklaste och ofta billigaste lösningen stavas WiFi-förstärkare. Genom att använda en eller fler av dessa små enheter, vilka ansluts till ett eluttag och konfigureras att förlänga signalen från din nuvarande WiFi-källa, kan du utöka ditt trådlösa nätverks räckvidd. Denna lösning kan vara gångbar om du inte behöver särskild mycket bandbredd och inte har tid eller pengar att installera en mer avancerad och bättre lösning. Det finns stora risker för ”tapp” i ditt WiFi med denna teknik.
 

Accesspunkter

Den överlägset bästa lösningen för att skapa ett högpresterande nätverk i en större bostad eller på det stora kontoret är att använda sig av accesspunkter. Beroende på dina behov och din budget, finns det accesspunkter i form av billigare konsumentprodukter till routrar som används för detta syfte, och mer avancerade nätverk bestående av flera accesspunkter. Nedan går vi igenom för- och nackdelarna med dessa olika lösningar.

Om du behöver förlänga ditt WiFi och hjälp med detta kan du anlita oss och boka nätverkssupport här.
 

Trådad accesspunkt

En trådad accesspunkt är en enhet som ansluts till din router via nätverkskabel och utökar räckvidden i ditt nätverk. Denna lösning är lite mer komplicerad än att installera en WiFi-förstärkare, men resultatet blir mycket bättre. För bästa resultat bör du dock installera ett helt nät med accesspunkter, vilket vi kommer beröra nedan.
 

Router som accesspunkt

En kostnadseffektiv lösning är att använda en router som accesspunkt för att förlänga nätverket. Du kanske har en gammal router liggande någonstans? De flesta av dessa apparater kan användas som trådlösa accesspunkter genom att helt enkelt anslutas till LAN-porten på din nuvarande router.

En fördel med att använda en router som accesspunkt är att routrar ofta har flera LAN-portar. Detta gör att du även kan använda dem som nätverkshubbar. Accesspunkter har annars vanligtvis endast en enskild nätverksport. Om du vill ansluta flera trådade enheter på en och samma gång, behöver du därför införskaffa just en nätverkshub. Nackdelen är att du får flera nätverk som du måste ansluta till. För att få endast ett nätverksnamn med intelligens som flyttar dina enheter på automatik mellan accesspunkterna finner du nedan.
 
förlänga wifi hjälp

 

Förlänga WiFi med hjälp av accesspunkter

Om du har tid och pengar nog att investera i, och installera ett nätverk av accesspunkter, är detta den bästa möjliga lösningen för att utöka nätverkets räckvidd. Denna lösning låter dig hantera hela nätverket av accesspunkter från en och samma plats, och du kan dessutom konfigurera accesspunkternas kanaler så att de olika enheterna inte stör varandra.

Fram till nyligen var denna lösning kostsam och komplicerad, men på senare år har leverantörerna även börjat marknadsföra dessa produkter till konsumenter. Accesspunkter av detta slag finns tillgängliga i en rad olika klasser när det kommer till prislapp och prestanda.

Om du är en teknisk skicklig användare kan du därför nu få ett så väl högpresterande som prisvärt nätverk av accesspunkter. Om du saknar den tekniska kompetensen att själv förlänga ditt WiFi, kan vi hjälpa dig med denna bit.
 

Välj den lösning som passar dig bäst

Nyckeln till att förlänga ett WiFis räckvidd är att välja den anslutningslösning som passar dig bäst. Du kan antingen förlänga WiFi-signalen utan trådad anslutning eller använda accesspunkter som är ansluta till ditt nätverk via nätverkskabel.

Om prestanda är viktigt för dig och du har budgeterat för detta, är accesspunkter med trådad anslutning det bästa alternativet. Om du istället vill ha den enklaste och billigaste lösningen, men alltså inte nödvändigtvis den bästa, kan en WiFi-förstärkare installeras och konfigureras inom loppet av några minuter.

I vanlig ordning får du bästa resultat genom att först planera implementeringen av din lösning.
 

Informationsfilm om hur vi kan hjälpa dig förlänga ditt WiFi hemma eller på kontoret

 

Behöver du hjälp med att förlänga wifi ?

Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med att installera och optimera nätverk. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet. Detta är en av flera anledningar till att vi har ett kundbetyg på 4,8 av 5,0 i Stockholms län.

 

Boka tid för nätverkssupport nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se