Installera WiFi för företag

Oavsett om du just har startat ett nytt företag eller ska flytta mellan två kontor, står sannolikt installation av ett trådlöst nätverk för företag högt upp på din att göra-lista. Det är trots allt så att ditt företag behöver ett pålitligt WiFi för att medarbetarna ska kunna utföra sina dagliga uppgifter. De enheter som kräver en trådad internetanslutning är nämligen på väg att fasas ut till fördel för moderna enheter med WiFi-anslutning. Du behöver därför ett trådlöst nätverk som kan ge samma tillförlitliga internetanslutning som ett trådat nätverk. Tycker du att det låter svårt och besvärligt att få bukt med dina WiFi-problem? Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper våra nätverkstekniker dig!
Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

 
boka tid
 
Bra villkor när du anlitar oss för hjälp med att installera WiFi
- Vi erbjuder kostnadsfria besök hos dig och felsöker gratis ditt företagsnätverk eller hemnätverk.
- Du får ett fast pris att tacka ja eller nej till, tackar du nej behöver du inte betala något. Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all eventuell utrustning.
 

Informationsfilm om hur vi hjälper dig installera WiFi på företaget

 

 

 
Skiftet till en helt trådlös digital miljö gynnar såväl mindre som större företag. Det är faktiskt mer kostnadseffektivt och smidigt att sätta upp ett mindre antal accesspunkter som ger hundratals enheter internetåtkomst än vad det är att köpa och dra en nätverkskabel för varje enskild enhet. Att idag utföra en installation av trådlöst nätverk för företag är inte bara prisvärt, det är också ett effektivt kraftfullt sätt för verksamheter av alla storlekar att skapa ett lokalt nätverk på företaget.

 
installera wifi

 

Så lyckas du med att installera WiFi för företaget

Ett modernt WiFi-nätverk kan minska företagets driftskostnader och öka produktiviteten. Det är dock viktigt att det trådlösa nätverk som installeras är framtaget för att tillgodose just ert företags behov. Ett företag behöver nämligen en högre säkerhet och stabilitet i sitt nätverk än vad som möjliggörs av de konsumentprodukter som idag finns på marknaden. Om du planerar att införskaffa professionell utrustning och installera ett trådlöst nätverk för ditt företag, bör du ha nedanstående aspekter i åtanke.
 

Kartlägg företagets lokaler

Såvida ditt företag inte har ett litet kontor som blott behöver två eller färre accesspunkter, bör det första steget i planeringen av ett större WiFi-nätverk alltid vara att kartlägga ytorna. Detta gäller även för mindre lokaler om det är så att kontorsmiljön har vissa material i väggarna, såsom metall eller glas, eller på annat sätt hämmar trådlösa signaler.

Genom att kartlägga lokalerna kan du fastställa hur många accesspunkter som krävs och var dessa ska placeras för att undvika problem med WiFi. Det är särskilt viktigt att göra denna typ av kartläggning om ditt företag har ett medelstort eller stort kontor som erfordrar fem eller fler accesspunkter.

Beroende på hur stor lokalen är, kan det ta allt från ett par timmar till flera dagar att utföra en kartläggning av detta slag. Värt att notera är att kartläggningen inte bör ske i en tom kontorslokal. Den bör istället utföras i en kontorsmiljö där företagets medarbetare arbetar precis som vanligt och där alla möbler och annan inredning är placerade på sina sedvanliga platser. Det är då möjligt att tydligt se vilka påfrestningar det trådlösa nätverket utsätts för och vilka områden som kan behöva förbättras.

Ibland är lösningen så enkel som att lägga till ytterligare en accesspunkt. I andra fall kan nätverkets kanal(er) behöver konfigureras och andra förändringar göras för att säkerställa att accesspunkterna kan kommunicera med varandra på bästa sätt medan medarbetarna rör sig omkring på kontoret. Kartläggningen kommer när den är slutförd att utgöra fundamentet för planeringen av nätverket.
 

När du ska installera wifi - Tumma inte på säkerheten

Accesspunkter och annan WiFi-utrustning förser sällan ditt företag med den säkerhet som krävs i en professionell organisation. Därför kan ytterligare kringutrustning, såsom brandväggar, behöva installeras för att säkra nätverkets integritet. Du bör åtminstone säkerställa att nätverket är lösenordsskyddat och att lösenordet inte är lättåtkomligt för obehöriga eller användare som inte behöver känna till dessa.
 

Välj hårdvara med support

När du köper WiFi-utrustning kan du ofta köpa support direkt från tillverkaren av utrustningen. De flesta mindre företag saknar nämligen en intern IT-chef eller en budget för löpande support. De flesta tillverkare tillhandahåller som tur väl är support i någon utsträckning. Vissa kräver dock att du betalar separat för support, vilket är värt att ha i åtanke vid inköp av utrustningen.
 

Ta hjälp av proffs för att installera WiFi för ditt företag

Ibland kan det krävas professionell hjälp att utföra installationen av företagets trådlösa nätverk. Du kan behöva konsultera en nätverkstekniker när det kommer till installationen av ditt mindre eller större företags WiFi. Även om företaget har en egen IT-avdelning, är det långt ifrån säkert att den egna IT-personalen har tillräckligt stor kännedom om WiFi-teknik för att installera ett trådlöst nätverk på företaget.

Att konfigurera ett trådlöst nätverk åt ett företag, litet som stort, kräver gedigen kunskap om hur nätverket är tänkt att användas samt vilken hårdvara som krävs. Företagets WiFi kommer att utgöra företagets lungor och outtröttligen arbeta för att säkerställa driften av den dagliga verksamheten. Du kanske inte ens tänker på nätverket när det fungerar som det ska, men du kommer definitivt att upptäcka när det krånglar.

Oavsett om du planerar att utföra en helt ny installation av ett trådlöst nätverk på ditt företag, ersätta ett befintligt nätverk, eller optimera ett som kanske inte har konfigurerats på rätt sätt, kan det löna sig att ta hjälp av proffs som kan det här med WiFi.

Vi på Min Datorsupport kan hjälpa dig med att installera och optimera nätverk. Vi använder oss av tillförlitlig nätverksutrustning och installationsteknik. Vi drar kabel och installerar allt som behövs, och vi erbjuder kostnadsfri felsökning i samband med första mötet. Detta är en av flera anledningar till att vi har ett kundbetyg på 4,8 av 5,0 i Stockholms län.

 

Boka tid för att installera WiFi nedan:

Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att åtgärda ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. 

Krångligt?

Ring eller mejla oss istället.

 

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se