Installera ett bra antivirusprogram

Windows Defender är en ett bra antivirusprogram som ingår i Windows och skyddar datorn mot skadlig kod (skadlig programvara). Förutom att Windows Defender är ett bra virusprogram så är det även gratis.

Skadlig kod är virus, spionprogram och annan oönskad programvara. Skadlig kod kan infektera datorn utan att du vet om det: det kan installera sig självt från ett e-postmeddelande, när du ansluter till Internet eller när du installerar vissa appar via ett USB-flashminne, en CD- eller DVD-skiva eller andra flyttbara medier. Viss skadlig kod kan också programmeras så att den körs vid oväntade tidpunkter, inte bara när den installeras.

Windows Defender förhindrar att skadlig kod infekterar datorn på två sätt:

Realtidsskydd. Windows Defender meddelar dig och blockerar skadlig kod som försöker installera sig självt eller köras på datorn. Du meddelas också när appar försöker ändra viktiga inställningar.

Sökningar när som helst. Windows Defender söker automatiskt och regelbundet igenom din dator efter skadlig kod som installerats, men du kan också påbörja en sökning när du vill. Allt som identifieras under en sökning av Windows Defender tas automatiskt bort eller försätts i karantän.

När du använder Windows Defender är det viktigt att definitionerna är aktuella. Definitioner är filer som fungerar som ett ständigt växande uppslagsverk över möjliga programvaruhot. I Windows Defender används definitioner för att hitta skadlig kod och meddela dig om potentiella risker.

För att hålla definitionerna aktuella letar Windows Defender efter uppdaterade definitioner online innan en sökning påbörjas på datorn. Du kan använda Windows Update för att automatiskt ladda ned och installera nya definitioner så fort de blir tillgängliga.

 
 
 

Vill du ha hjälp med att komma igång med ett bra antivirusprogram som exempelvis Windows Defender eller hjälp med virusrensning? Boka IT-Support via formuläret nedan, så installerar vi ett bra virusprogram till dig.

 

Boka Tid

Klicka för att boka tid
 

Krångligt att boka gratis felsökning via länken ovan?

Ring eller mejla oss och få PC Support redan idag:
08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se